Ligin derbilerde dahil en zor deplasmanına çıkarken, lider Trabzon hedefi tabii ki 3 puanlık seriye devam etmekti. Fakat pas oyununu iyi yapıp rakibini bunaltan Abdullah Avcı’nın talebeleri maçın başında bu oyunu tutturamadı. Her şerde bir hayır var, derler ya, Uğurcan’ın hatasından yenilen gol, bir anda takımı ateşledi. Lideri, sahanın hakimi yaptı. Nitekim de bir Vitor Hugo’nun jeneriklik asistiyle de skoru eşitlediler. Ama bu oyun üstünlüğü ilk yarının sonuna kadar sürdü.

Demir Grup Sivasspor her yönüyle ligimizin istikrar şampiyonu. Başkanıyla, yönetimiyle, hocasıyla, stadıyla, maddi durumuyla, örnek alınması gereken bir kulüp. Tecrübeli Hoca Rıza Çalımbay takımını bu maça yine iyi hazırlamış, özellikle ikinci yarıda hava ve saha koşullarının lehine dönmesi ile oyunu eline alarak lideri bunalttı.

Karlı zeminde her iki takımın mücadelesi takdiri hak etti. Skor beklentilerin altında kalsa da, ortaya konan oyun tatmin ediciydi. Kim kazansa diğerine yazık oldu denebilirdi. Sonuçta bu skor oyunun tam karşılığı diyebiliriz.

Mete Kalkavan tecrübeli bir hakem. Beden dilini iyi kullanarak iletişimde başarılı oluyor. Bazı faul değerlendirmeleri hatalı olsa da maçı önemli hata yapmadan tamamladı. Abdullah hoca itiraz ettiği pozisyon için haklıydı. Ama hakemi protesto ederek oyun alanına girdiği için kırmızı kart görmesi de kural gereğiydi.