22. Hafta maçları bugün başlarken maalesef gündemin en üst sırasında yine hakem kararları ve hataları yer alıyor. Sahada görev yapan hakemleri günah keçisi yapa yapa, hakemleri psikolojileri bozulmuş ve özgüvensiz hale getirdik. Herkes hakemlerin hata yaptığını konuşuyor. Niye hata yaptığını düşünen yok. İyi yönetilmeyen bir topluluktan, başarı beklemenin hayal olduğunu kimse aklından geçirmiyor.

***

Hakemleri ve hakem camiasını yönetemeyen Merkez Hakem Kurulu, 20. hafta hakemlerinin, teknik değerlendirmesini içeren bir bülteni 100’den fazla kişiyle paylaştı. Süper Lig hakemleri, 1. Lig hakemleri ve gözlemciler bu bülteni aldılar. Camiada hiçbir şeyin gizli kalmayacağını düşünemeyecek kadar düşüncesiz MHK, şimdi kalkmış köstebek arıyor. Ey MHK, yapmış olduğunuz teknik değerlendirmelerin yayınlanmış olmasından niye gocunuyorsunuz? Bir de biraz şeffaf olun da, bu haftadan itibaren bu raporu tüm kamuoyu ile paylaşın. Herkes sizin düşüncenizi öğrensin. Biz de sizi alkışlayalım. Şampiyonlar Ligi’nin teknik değerlendirmesini UEFA Hakem Komitesi internet sitesinden açıklıyor. Teknik görüşlerinizin bilinmesinden niye çekiniyorsunuz? Kapalı kapılar ardında birilerine farklı, diğerlerine farklı yorum mu yapıyorsunuz da, görüşünüzü açıklayamıyor, ortaya çıkmasından rahatsızlık duyuyorsunuz?

***

Sayın Nihat Özdemir, sayın TFF yöneticileri, hatadan dönmek erdemdir. Aceleye gelip, inatlaşıp böyle bir MHK atadınız. Her hafta yapılan hatalı atamalar ve yanlış uygulamalar, ligimizi gittikçe zora sokmaktadır. Hakem camiasının dinamiklerini bilen ve kariyerli isimlerin başta olduğu bir MHK size cankurtaran gibi gelir. Yol yakınken hatadan dönmelisiniz. Böyle devam etmekte ısrar ederseniz, hakemler, MHK ve TFF, her hafta gündemin en üst sırasında eleştirilmeye devam edecektir. Kısacası şöyle diyelim. “Bu MHK ile bu lig bitmez.”