2019-2020 eğitim öğretim yılı, 19 Haziran’da uzaktan eğitimin sona ermesiyle tamamlanmış olacak. Bakanlık tarafından kararlaştırılan tarihe kısa süre kala öğrencilerin karne alıp almayacakları, notlarının nasıl düzenleneceği, teşekkür ve takdir belgelerinin verilip verilmeyeceği araştırma konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzası ile gönderilen yazıya göre, ilkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak…

BU SENE KARNE VERİLECEK Mİ?

Milyonlarca kişinin merak ettiği bu sene karne verilecek mi sorusunun cevabı evet. Öğrenciler, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine dair karne alacaklar. Ancak bu karneler her yıl olduğu gibi basılı olarak değil internet üzerinden yayımlanacak.

ÖĞRENCİLER TEŞEKKÜR TAKDİR BELGESİ ALACAK MI?

Liselerde "takdir", "teşekkür", "üstün başarı" ve "onur" belgeleri ve diplomaları öğrenciler basılı olarak alabilecekler.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle okullarda oluşabilecek kalabalığın önüne geçilmesi amacıyla okul müdürlükleri tarafından yapılacak planlama ile diploma ve belgeler öğrencilere 22 Haziran itibariyle verilmeye başlanacak.

KARNELER NASIL OLACAK? 

Milli Eğitim Bakanlığı,  ilkokul ve ortaokullarda karnelerin elektronik ortamda velilerin ve öğrencilerin erişimine açılacağını duyurmuştu.

Liseler için de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yıl sonu başarı puanı olarak kabul edilecek. Bu nedenle liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek.

Ancak "teşekkür", "takdir", "onur" ve "üstün" başarı belgeleri ile diplomalar düzenlenecek.
Kovid-19 salgını nedeniyle yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak 22 Haziran'dan itibaren gün ya da haftalara yayılarak diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı yapılabilecek.
Salgın nedeniyle ikinci dönemde yurt dışından dönmüş olanlardan denklik belgelerini temin edenler, birinci ve ikinci dönem puanlarının bulunmaması esas alınarak 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere bütün derslerden başarılı sayılacak.

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.
Sorumluluk sınavları, okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak, 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

 

Editör: Haber Merkezi