TFF bir yıla yakın süreden beri yayın ihalesine hazırlanıyordu. Yabancı bir pazarlama şirketine yüklü para ödeyerek ve kulüpler birliği yöneticilerini de ihale komisyonuna dahil ederek, hem şeffaflık hem de iyi bir fiyattan satış hedeflenmişti. Futbolumuzun ana gelir kaynağı olan yayın ihalesi önceki gün sonuçlandı. Daha doğrusu sonuçlanamadı. 3 yıldan beri ülkemiz futbolunu yöneten, daha doğrusu “yönetemeyen” bu federasyon, yayın işini de eline yüzüne bulaştırmak üzere.

Bu TFF neyi iyi yaptı, nerede başarılıydı diye düşünüyorum da, aklıma hiçbir şey gelmiyor. Anlaşılan o ki, bunca yoğun gündemi olmasına rağmen, devlet büyüklerimiz bu işe el atmadan ihale sonuçlanamayacak.

***

Merkez Hakem Kurulu yeniden taşındığı Beylerbeyi’ndeki eski ofisinde mesaiye başladı. Ancak hakem atamalarını yapan Ferhat Gündoğdu Ahmet Şahin ve Yunus Yıldırım üçlüsüne yardımcı olmak için bazı federasyon yöneticilerinin de Beylerbeyi’nde mesai yapacakları konuşuluyor. Umarım doğru değildir. Doğru ise, bunca masrafa ne gerek vardı?

***

Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Galatasaray maçından önce MHK başkanını arayarak Ümit Öztürk hakkında tereddütlerini söylemiş. Tahir Kıran’ın televizyondaki açıklamasına göre Ferhat Gündoğdu da hakeme kefil olmuş. Maçtan sonra da Tahir başkan “Ferhat Gündoğdu kefareti ödesin” diyor. Ortalık yangın yerine dönmüş ama Ferhat Gündoğdu her zamanki gibi sus pus. Ferhat Bey. Çık ortaya da bir zahmet kamuoyunu aydınlat. Hem kendinin, hem de hakem camiasının onurunu korumak, senin oturmakta olduğun makamın doğal gereğidir. Futbol kamuoyunun şu soruların cevabını bilmeye hakkı vardır.

  • Böyle bir konuşma oldu mu?
    Bu konuşmadan sonra MHK başkanı, Ümit Öztürk ile görüştü
    mü ?
    Ortada bir kefalet var ise bunu FerhatGündoğdu hangi yöntemle ödeyecek?