İlk yarıdaki oyuna baksanız, “Bu takım mı Fenerbahçe’yi yendi, şampiyonluk böyle mi gelecek” diye hayıflanırsınız. Oynayan ayakların hepsi kayıp, isteksiz, pozisyonsuz ve rakibini durduramayan bir Trabzonspor vardı sahada. Bir tek Uğurcan yine ayakta kaldı. Öyle bir gol kaçırdı ki Gençlerbirliği, Nadir Çiftçi ile, işte o pozisyon biraz uyanmasına neden oldu Bordo-Mavililerin.

İkinci yarı ile gerçek hüviyetine kavuştu Karadeniz ekibi. Artık oynaması gerekenler oyuna ağırlığını koydu. Sosa canlandı, Nwakaeme bildik etkili futbolunu sergilemeye başladı, golcü Sörloth bol bol kaçırdı... Ve Sörloth bir de kendisine hiç yakışmayan kırmızı kart gördü. İlk yarıda boş kaleye topu gönderemeyen Nadir Çiftçi penaltıya sebep olunca, arkası çorap söküğü gibi geldi.

İlk yarının etkisiz oyuncuları varını yoğunu ortaya koydu, skor rahatlığı yakalandı. Trabzonspor artık dönüşü olmayan bir yola girdi, şampiyonluk yoluna. Yönetimi ile, teknik heyeti ile, futbolcuları ile ve tabi ki, taraftarları ile... Artık herkes açık açık, ‘şampiyonluk’ sözü ediyor. Zaman zaman aksasa bile, oynanan oyun da bunun en büyük kanıtı.

Gençlerbirliği özellikle ilk yarıda iyi mücadele etti ama, golcü oyuncu sıkıntısını maç boyunca hissetti. Bulduğu pozisyonları değerlendirebilse, oyun başka noktalara gidebilirdi. Ama bu yenilgi onların da artık ligde kalma mücadelesi içerisinde yer alacağını gösterdi. Başkent ekibi dikkat etmezse bir anda kendisini tehlike bölgesinde bulur.

Çünkü ligde kimin ne yapacağı belli olmuyor.