Eğer bir takım şampiyonluğa inanmışsa ve sevenlerini de inandırmışsa, bu tribünlerine net olarak yansır. Gerçi, yöneticiler, teknik direktörler ‘şampiyonluk’ sözünden öcü gibi kaçarken, taraftar yolu belirlemiş, hedefi bağırmaya başlamıştı, ilk olarak…

Trabzonspor bu sezon 298 hafta sonra lider koltuğuna oturdu. 198384 sezonundan bu yana bir kere, 2010-11 sezonunda bir gol kadar yakınlaşıp elde edemediği şampiyonluğu hedefine koydu. Bu öyle bir hedef dönüştü ki, şu eksik, bu eksik, hoca cezalı deme hakkını aldı sorumluların elinden. Hüseyin Çimşir cezalı, stoperlerden sürekli oynayanı, değişmez sağ beki, forvetin kıymetlisi olmayabilir… Ne sorun olursa olsun, yapılacak tek şey 11 kişi sahaya çıkıp, işi bitirmekti… Trabzonspor da bu koşullar altında Çaykur Rizespor’u ağırladı. Tribünleri tıklım tıklım inançlı, atanı sağlam, tutanı formda, yönlendiricisi sahadaydı. Üstelik komşu ikinci yarıda biraz sıkıntılı, puan alma işinde beceriksizdi.

Maça bu hedefle giren Bordo-Mavililer, ilk dakikalarda tutuk, konuk takım daha cevvaldi. Trabzonspor rakip ceza alanını görene kadar Çaykur Rizespor, Uğurcan’ın kalesine bir iki şut denedi. Sonrasında dengeyi kuran Trabzonspor, rakibi kalesinden uzaklaştırdı, ancak, yeterince etkili gidemedi. Dengeli süren oyunun skor dengesini konuk takım bozunca, ilk yarı Çaykur Rizespor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda tek çaresi gol olan Karadeniz ekibi, sakatlıktan çıkan Anthony Nwakaeme’yi risk etti. Guilherme’nin çıkması ile orta alanda bir azalma var gibi görünse de, hücumcu sayısındaki artış Çaykur Rizespor’u sahasına sıkıştırdı.

Konuk takımın ara sıra çıkışlarında endişelenen Trabzonspor, eşitliği duran topla yakaladı. O dakikaya kadar sessiz duran tribünlerin gol sonrasında kulakları sağır eden itici gücü, ikinci golü de getirdi. Sonrasında gelen penaltı skoru rahatlattı.

Öndeyken iki farklı geriye düşen Çaykur Rizespor can havliyle yüklendi. Topu ağlara gönderdi, devreye VAR girince iptal oldu. Maçın fişini oynamadığı zaman değeri çok daha belli olan Nwakaeme çekti. Sonrasında oyuna giren Abdülkadir Parmak orta sahayı toparlamak, Abdülkadir Ömür de uzun süreli sakatlıktan sonra ısınmak için oyuna girdi. Sonuçta, kötü başladığı maçı şölenle bitiren Bordo-Mavililer, zirve iddiasının altını bir kez daha çizdi.