Koronavirüs vakalarını düşürmek için 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'a kadar devam edecek olan tam kapanma döneminde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Tam kapanma sürecinde kutlanacak olan Anneler Günü'nde çiçekçiler çalışıp çalışmayacağı da merak konusu oldu.

ANNELER GÜNÜ'NDE ÇİÇEKÇİLER AÇIK MI?

Anneler Günü bu sene 9 Mayıs 2021 Pazar gününde kutlanacak. 

Anneler Günü'nde çiçekçiler açık olacak. Anneler Günü sebebiyle çiçekçiler 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Bu saatler arasında annenize ve sevdiklerini isteğiniz gibi çiçek alabilirsiniz.

annelergünü

ANNELER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ NASIL?

Senenin en önemli günleri arasında yer alan Anneler Günü'nün tarihçesi birçok kişi tarafında merak araştırılıyor.

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Anneler Günü kutlaması ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

 

Editör: Haber Merkezi