Buldan’da,  Türlübey Mahallesi’nde meydana gelen ve üç günde kontrol altına alınarak söndürülebilen orman yangınının ardından,  gece saat 2.30 sıralarında ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan İçme Deresi Mesireliğinden alevler yükseldi. İhbar üzerine yangın bölgesine intikal eden Orman Teşkilatı ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Buldan Belediyesi personelinin müdahalesiyle, alevler kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yangın bölgesine giderek, yangın söndürme ekiplerine destek verdi, bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Mustafa Şevik, “Türkiye’mizin dört bir tarafından gelen orman yangınları ciğerlerimizi yakarken,  Buldan’ımız da büyük bir yangın tehlikesi atlattı. Pazartesi öğleden sonra meydana gelen ancak Perşembe günü sabah saatlerinde kontrol altına alınabilen Türlübey orman yangını, ekiplerimizin üstün gayretleri, çevre il ve ilçelerden gelen desteklerin yanısıra Azerbaycan askerlerimizin müdahalesiyle yerleşim bölgelerine ulaşmadan söndürülebildi.   Ayrıca ilçemizin dörç noktasında da  meydana gelen orman yangını ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilerek büyümeden söndürüldü. Bu yangınlardan birini gece saat 2.30 sıralarında İçme Deresi mevkiinde yaşadık. İçme Deresi Mevkindeki ormanlık alanda meydana gelen yangın, Orman Teşkilatımızın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimizin ve buldan belediyesi personelimizin anında müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.  Orman yangınlarına müdahalede sağladığı ekip ve araç desteğinin yanısıra  her daim bizlerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim” dedi.

Orman yangınları konusunda vatandaşları uyaran Buldan “Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artması ormanlarımızda yangın riskini de artırıyor. Ormanlarımız yangın tehlikesi altında.   Vatandaşlarımızdan ricamız orman yangınlarına sebep olabilecek davranışlardan uzak durmaları, ormanlık alanlara girmemeleri.  Ayrıca, ormanlık alanda duman veya ateş görmeleri durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi ve 177 Yangın İhbar Hattı’na zaman kaybetmeden haber vermelerini önemli rica ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi