#PaylaşmaGünü, hayırseverliği teşvik etmek ve dünya çapında cömertliği kutlamak için bireylerin, toplulukların ve kuruluşların ortak gücünü kullanan küresel bir bağışçılık günüdür. Uluslararası bir kampanya olan #GivingTuesday’in Türkiye uygulaması olan ve ikinci kez 30 Kasım 2021 Salı günü düzenlenecek #PaylaşmaGünü’nün tüm birey ve kurumlara birlikte çalışmaları ve bağış yapmaları için ilham vermesi amaçlanıyor.

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, #PaylaşmaGünü ’nde #PaylaştıkçaAzalır kampanyası ile kadınların yaşadığı sorunlara çözüm için eğitimin önemini vurguluyor !

Kadının toplumda hak ettiği yeri alabilmesi, erkeklerle eşit fırsatların tanınması geleneksel zihniyetin değişmesi ile mümkündür. Tüm Dünyada kadınların önündeki en önemli engelin, her ülkede bu konuda yerleşmiş olumsuz örf ve adetler olduğu ileri sürülmektedir. Kısaca, geleneksel aile yapısının eşitlikçi ilişkilerle yenilenmesi gerekmektedir. Kadınların daha fazla söz sahibi olabilmelerinin yolu ise eğitimden geçmektedir.

İşte bu nedenle, Buldan Vakfı, eğitim yoluyla kadınları güçlendirmek için çalışmakta ve kadınların toplumsal yaşamın her alanında yaşadıkları temel sorunların çözümü için eğitimin önemine inanmaktadır. Vakıf bu amaçla, kurulduğu günden beri kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri rol ve statüye sahip olabilmeleri için üniversite öğrencisi genç kızlara #kızımızokuyacak projesi kapsamında eğitim bursu vermek için fon sağlamaktadır.

Buldan Vakfı, tüm kurum ve kuruluşları bu özel günü kutlamak, ülkemizde zaten var olan dayanışma kültürünü bir kez daha hatırlamak için 30 Kasım da #PaylaşmaGünü ‘ nü kutlamaya davet ediyor.

Buldan Vakfı, Yönetim ve Danışma Kurulu, Gönüllüleri ve öğrencileri olarak, sizleri #PaylaşmaGünü 'nde, vaktinizi, varlığınızı, uzmanlığınızı paylaşarak bu özel günün bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bağışlarınızla veya sosyal medya üzerinden çevrenizdekileri harekete geçirerek Dünya'nın en önemli 17 sorunundan biri olan, 99 yıl süreceği söylenen Kadın-Erkek eşitliği için farkındalık yaratılmasına katkıda bulunabilirsiniz, unutmayın dertler #PaylaştıkçaAzalır!

Buldan Vakfı #PaylaşmaGünü kampanyasına katılmak isterseniz https://buldanvakfi.org/paylasma_gunu.php internet sitemizi veya  https://linktr.ee/BuldanVakfi adresinden sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

#PaylaşmaGünü hareketi hakkında daha detaylı bilgi için #PaylaşmaGünü web sitesini (www.paylasmagunu.org), Facebook sayfasını (https://www.facebook.com/PaylasmaGunu) ziyaret edebilir veya Twitter'da @PaylasmaGunu hesabını ve #PaylaşmaGünü hashtag’ini takip edebilirsiniz.

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı

0552 243 2430

[email protected]

 

Editör: Haber Merkezi