Bunu hep yazıyoruz, Fatih Karagümrük bu masterlar takımı havasından kendini kurtarmalı. Kırmızı Siyahlıların, tarihi Vefa Stadı’ndan Türk futboluna çok önemli yıldızlar yetişti. Ama, günümüzdeki Karagümrük maalesef yabancı yaşlı yıldızları ile oynamakta ısrar ediyor.

Hikmet Karaman’ın gelmesi ile kıpırdanan Ankaragücü kurtuluş için, üç puanlık maçlar oynamaya mecbur. Kazanmak için Alper Potuk ve İbrahim Akdağ’ın taşıdığı toplarla Karagümrük kalesine inmeyi düşünen Ankaragücü’ne fırsat vermedi, Karagümrük defansı. Ankaragücü orta alanda kalabalıklaşınca da Şenol Can’ın öğrencileri, Biglia’nın uzun topları, kanatlardan Alassane Ndao ve Fabio Borini’nin ortaları ile sonuca gitmeye çalıştılar.

İki takımda defans güvenliğine öncelik vererek oynayınca, hücum oyuncuları gol pozisyonlarına fazla giremedi. Her iki yarıda da mücadelesi bol ama pozisyonu kıt bir maç oldu.

Ankaragücü kalecisi Friedrich’in akıllı degajını iyi takip eden Lobjanidze, daha önceki maçlarda da yaptığı gibi yine Ankaragücü’nün golüne katkıda bulundu ve tecrübeli Alper Potuk’la üç puanlık gol geldi. Hikmet Karaman gibi kurt bir teknik adamla Ankaragücü önümüzdeki haftalarda tırmanışa devam edeceğe benziyor.

Ve ev sahibi Fatih Karagümrük’ün bu yenilgi sonrası çetin rakipleri ile girdiği Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde bundan sonra puan kaybına tahammülü kalmadı.

Hakem Halis Özkahya tecrübesi, doğru kararları ve oyuncularla kurduğu pozitif diyaloglarla maçı sıkıntısız tamamladı.