Zillet ortaklarının kadınların arkasına saklanarak kendilerini temize çıkarma gayretleri yine ters tepti. Duruma göre vaziyet almaya çalışırken, bir defa daha kendilerini ele verdiler, yine birbirlerini ifşa ettiler. Türk milleti nasıl kirli ve karanlık bir ihanet ortaklığı kurulduğunu ibretle izlemektedir.

HERKES HER ŞEYİN FARKINDA

CHP’li Özgür Özel’in yanına da Sezgin Tanrıkulu’nu alıp Diyarbakır Annelerine yaptığı göstermelik ziyaret, HDP’nin büyük ortağının kıvraklığını belgelemek dışında bir işe yaramadı. 553 gündür devleti suçlayıp, PKK-HDP’ye arka çıkan CHP’nin bu manevraları hiçbir işe yaramadığı gibi, içine düştüğü açmazı daha da büyütüyor. Nitekim bu ziyaret tam da olması gerektiği gibi hiçbir şekilde itibar görmedi ve tepkiyle karşılandı. Herkes her şeyin farkında. CHP’nin hiçbir inandırıcılığı yoktur. İkiyüzlü ve tutarsız tavrı artık herkesi bıktırmıştır. Denize düşenin yılana sarılması misali HDP’ye tutunma gayretleri, hazin akıbetlerini daha da hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

DİYETİ BİRLİKTE ÖDEYECEKLER

HDP’nin mini ortağı İP’in durumu çok daha vahimdir. CHP’nin kayığına binip, HDP ile birlikte kürek çekiyorlar. Rotayı Kandil katilleri çizdiği için vardıkları yer ihanetin dibi oluyor. Gittikleri yolun sonunun uçurum olduğunun farkındalar ama yapabilecekleri bir şey yok. Kıvranıp duruyorlar. Ne de olsa HDP sayesinde Meclisteler ve bir diyet borcu ödemek durumundalar. Zaten biraz mesafe koymaya kalkıştılar mı, hemen bir hatırlatma geliyor. Ekrem İmamoğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bunu yaptı. Attığı tivit kesinlikle tesadüf değildir ve HDP’ye olan borcu birlikte ödeme mecburiyetinin bir hatırlatmasıdır. HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve İP’in başı Meral Akşener bir elmanın iki yarısı olarak sunulmuştur ki, aslında doğrusu da zaten budur. Yıldıray Çiçek kardeşim, boşuna “Heval Meral” demiyor. Partisinde bazıları bu durumdan rahatsız olmuş gibi görünse de, “Heval Meral” saygılarını sunmakta gecikmemiştir.

İMAMOĞLU MALUMU İLAN ETTİ

Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Her şey ortadadır ve Türk milletinin gözleri önünde yaşanmaktadır. İP, CHP’nin uydusudur, CHP de HDP’nin teminatıdır. Dolayısı ile CHP’yi de, İP’i de HDP’den ayıramazsınız, zaten kendileri buna müsaade etmez. Aynı yolun yolcusu olarak bir araya gelmişlerdir ve birbirlerini tamamlayarak gidiyorlar. İmamoğlu’nun paylaşımı kendileri açısından son derece normaldir. İP’teki telaşın farkındayız ama kimseyi kandıramazlar. Bırakın zikredilmeyi, Pervin Buldan ile Meral Akşener uzun zamandır kol kola yürüyorlar. İmamoğlu biraz da mecburiyetten, malumu ilan etti. Mecburiyetin sebebi ise HDP’nin, İP ve CHP’nin ikiyüzlülüğünden duyduğu memnuniyetsizliktir. İş bir rest çekme noktasına gelmişti, İmamoğlu ortayı buldu ve Pervin Buldan ile Meral Akşener’i buluşturarak restleşmeyi bitirdi, hepsi o kadar.

YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

İP’in içindeki kötü polisler ifşa olmanın telaşı ile hemen üzerlerine düşeni yaptılar ve ayağa kalktılar. Yavuz Ağıralioğlu "Anneleri yıllardır evlatsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile zikredilmesini doğru bulmuyorum” diyor. Biz de bunu yedik. HDP’nin anneleri yıllardır evlatsız bırakan cinayet şebekesine mesafesizliği yeni mi aklınıza geldi? Ortaklık kurup Meclise girerken neredeydiniz? Birlikte belediye başkanı seçerken hangi mesafede duruyordunuz? Kandil katilleri İP’e oy verilmesi çağrısında bulunurken neden hiç sesiniz çıkmadı? Daha birkaç gün önce HDP’li milletvekillerinin fezlekelerine gözü kapalı evet demeyeceğini söyleyen Akşener, acaba kime mesaj vermiş, kiminle birlikte zikredilmişti? Şehit annelerine borcunu vatan borcu bilenlerin Selahattin Demirtaş’la kahvaltı planı yapıp, bu kravatlı teröristin serbest bırakılmasını istemesini nasıl izah ediyorsunuz? Şehit anneleri ile Selahattin Demirtaş’ı nasıl ve hangi hakla bir araya getiriyorsunuz? Sadece bu kadarı bile şehit annelerine zulüm değil midir? Telaşla genel başkanınızı temize çıkarmaya uğraşmanızı anlıyoruz da, bu minare bu kılıfa sığmıyor.

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Boşuna çırpınmayın, çünkü çırpındıkça batıyorsunuz. Ağıralioğlu, eğer bu durumdan bir şikâyetiniz olsaydı yapacağınız şeyler bellidir. Birincisi, yönetici olduğunuz partiyi bu ihanet ortaklığının dışına çıkarmak için uğraşır, zillete göz yummazdınız. İkincisi, eğer bunda başarılı olamıyorsanız kenara çekilir, hiç olmazsa bu ihanetin içinde olmazdınız. Nitekim, bazı arkadaşlarınız bunu yaptı. Açık şekilde şahit olduklarını, bizzat yaşadıklarını hatırlatıp İP’in kendi iradesinin olmadığını söylediler ve yollarını ayırdılar. İP’in nereden gelip nereye gittiği, kime ve neye hizmet ettiği akıl ve izan sahibi herkesin malumudur. Bilmeyenlere de İmamoğlu net şekilde bir defa daha hatırlatmıştır. Olay bundan ibarettir.