KADİR YILDIZ  / TÜRKGÜN

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, Silivri'de tutuklu. Kırmızı listeden ByLock kullanıcısı. Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Murat Aksoy, FETÖ'nün medya yapılanması davasının sanığı. "Darbe girişimi" soruşturmasında da iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan’ın, FETÖ'ye finansal destek sağlamaktan tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Erkan Karaarslan'la ilişkisi olduğu iddia ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ’nün siyasi ayağını ararken, partisinin içindekileri ve ittifak yaptığı İP’te olanları görmezden geldi. FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik uzun süredir yapılan tartışmalar bir sonuca bağlanamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki haftadır FETÖ’nün siyasi ayağını belgeleriyle açıklayacağını söyleyerek ertelemesi, gündeme yargıya taşınmış FETÖ’cüleri getirdi. Bugüne kadar CHP’de FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen isimler şöyle: Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul: Silivri'de tutuklu. Kırmızı listeden ByLock kullanıcısı. ABD'deki FETÖ abisi A.H.P'ye ByLock'tan yazışmalarına ulaşıldı. Görevinden ihraç edildi. Gürsul'un 28 bin 66 kez ByLock'tan erişim sağladığı tespit edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI MURAT AKSOY: FETÖ'nün medya yapılanması davasının sanığı. "Darbe girişimi" soruşturmasında da iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. 1 Kasım 2015'teki genel seçim sonrasında Halk TV'de, "Darbe seçeneği konuşuluyor" ifadelerini kullanmıştı. FETÖ, hesabına 108 bin lira aktardı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ TUNCAY CEYLAN: FETÖ'ye finansal destek sağlamaktan tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Erkan Karaarslan'la ilişkisi olduğu iddia ediliyor. FETÖ'nün belediye imamı olduğu ifade edilen Karaarslan'ı CHP'li belediyelere götürdüğü belirlendi. Ceylan, FETÖ'nün belediyeler imamı olarak bilinen tutuklu Erkan Karaarslan'ı CHP'li belediye başkanlarına önererek bağlantı sağlamıştı. Karaarslan, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun hem danışmanlığını yürütmüş, hem de kendisi ve yakınları üzerine kurdurduğu şirkete karşılıksız ödeme yapmıştı. Tüm bu bağlantıyı sağlayan Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi Ceylan ise FETÖ bağlantısı ifşa olunca görevden alınmıştı. Ceylan, 2011 yılından beri Kılıçdaroğlu ile çalışıyordu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ESKİ BAŞDANIŞMANI PROF. DR. AHMET CANER YENİDÜNYA: Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı ve CHP eski Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği’nden ihraç edildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANI ALPER KETEN: Örgütün haberleşme programı ByLock'tan FETÖ yöneticileriyle irtibat kurduğu tespit edildi. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Keten'in yasa dışı yollardan yurt dışına kaçtığı ve muhtemelen Almanya'da olduğu düşünülüyor. Keten’in, 2016'da FETÖ iltisakı gerekçesiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevine son verildi, Kahramanmaraş'ta CHP'den milletvekilliği adayı oldu, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Bilim Platformu listesinden yönetime getirildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANI KORAY ÇALIŞKAN: Fetullahçı Terör Örgütü'nün akademik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 10 Temmuz 2017 tarihinde gözaltına alındı. Çalışkan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Koray Çalışkan, FETÖ'nün son televizyonu olan Can Erzincan'da programlara katıldı. FETÖ'nün desteklediği +1 Televizyonu'nda "Kırmızı Telefon" adlı program hazırladı ve sundu. Programa FETÖ'nün kara kutusu firari sanık Emre Uslu ve şu an cezaevinde olan Mehmet Baransu'yu davet etti, konuklar 17-25 Aralık darbe girişimini destekledi.

CHP URLA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM BURAK OĞUZ: İzmir'de FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen ve Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan CHP'li İbrahim Burak Oğuz hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan iddianame hazırlandı. 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Oğuz'un FETÖ bağlantılarına yer verildi. İddianamede Oğuz'un mahrem imam ile aynı uçakta yan yana koltuklarda ABD'ye gittiğine yer verildi. Üzerine kayıtlı 32 hat çıktı. Bu hatları FETÖ’cülerin kullandığı tespit edildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞDANIŞMANI RASİM BÖLÜCEK: FETÖ bağlantılı eski MİT’çi Enver Altaylı hakkındaki iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Rasim Bölücek ile aralarındaki telefon trafiğine de yer verildi. Altaylı ile Bölücek’in, iki ayrı cep telefonu hattından 1159 görüşme yaptığı belirlendi. İddianameye göre Enver Altaylı, bazı siyasi parti genel başkanlarının ‘FETÖ mensubu olduğu tespit edilen danışmanları’ aracılığıyla bu partilere etki etmeye çalıştı. Bu kapsamda Altaylı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olduğu belirtilen Rasim Bölücek ile telefon trafiğine yer verildi. Altaylı, rehberinde ‘Bölücek Rasim’ ibaresi ile kayıtlı cep numarası ile 1022 kez görüştü. Bu görüşmelerin 767’sinde Altaylı, 197’sinde Bölücek aradı. Görüşmelerin süresi 2 gün 13 saat 59 dakika 22 saniye tuttu. Ancak bu görüşmelerin hangi tarihlerde yapıldığı iddianamede belirtilmedi. Ayrıca şüphelinin telefon rehberinde ‘Rasim Bölücek’ ibaresi ile kayıtlı başka bir cep numarası ile 137 kez toplamda 1 saat 53 dakika 3 saniye görüşme yaptığı tespit edilmiştir” denildi. İkili arasında, ‘0’ (sıfır) saniyelik görüşme/çağrı bırakma olayının olduğu da belirtildi. Bunun, aralarında farklı bir iletişim yoluna geçmek için geliştirilen bir yöntem olduğu öne sürüldü.

KILIÇDAROĞLU’NUN AVUKATI CELAL ÇELİK: FETÖ terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütü propagandası yapmak ve yardım suçundan 11 yıl 11 aydan 40 yıla kadar hapsi istendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmalarının FETÖ ile iltisakları net bir şekilde ortaya çıktı ve konu ile ilgili bir tek özeleştiri bile getirilmedi.

İP - FETÖ İLİŞKİSİ

İP Genel Başkanı Meral Akşener ise bir süre önce yakınında yöresinde FETÖ’cü herhangi bir ismin bulunmadığını iddia etmişti. Bu iddia, partisi içinden FETÖ’cülerin çıkmasıyla birlikte çöktü. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası başlatılan MHP’yi ele geçirme operasyonlarında “Meral Hanım’ın organizasyonlarını cemaat destekliyor” itirafında bulunmuştu. 1 Kasım 2015 sonrası yaşanan süreçte MHP kongresinin mahkemeye taşınmasının ardından yargı içindeki FETÖ kanadı hukuku katlederek MHP’nin ele geçirilme girişimine destek verdi. O kararları veren hakim ve savcılar 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ bağlantılarından dolayı tutuklandı. Meral Akşener 1 Kasım 2015 süreci sonrasında “Yurtta Sulh” kelimesini dilinden düşürmedi. Darbeciler ise kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını verdiler. Bu süreçte ise anlamsız bir şekilde “Başbakan olacağım” ifadesini slogan olarak kullandı. FETÖ firarisi Önder Aytaç 2014 seçimlerinde Meral Akşener’e yönelik “Cumhurbaşkanlığı için ideal isim. Bizden biri” diyerek destek vermişti. FETÖ firarisi Emre Uslu ise her fırsatta Meral Akşener’e destek olan isimler arasında yer aldı. FETÖ’cü Uslu, daha sonraki destek mesajlarında “Almanya’da Merkel, Türkiye’de Meral Türkiye’nin umududur” demişti. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem kayıtlarında çıkan belgede Fethullah Gülen’in Meral Akşener’e yönelik “Onu koruyun” talimatı verdiği ortaya çıktı. İP GİK Üyesi ve Meral Akşener’in metin yazarı olan Bahadır Dinçaslan’ın 15 Temmuz akşamı attığı twitler gündem oldu. Twitlerinde “Ve yayımlanan darbe metninin doğruları söylediğini bilin sadece. Bizim desteğimize ihtiyaçları yok, evden çıkmayıp izleyin. Yarın bizimdir” ve “Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin” şeklinde paylaşımlarda bulundu. Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Enver Altaylı’nın kirli ilişkileri CHP’ye kadar uzandı. İP Genel Başkan Yardımcısı ardından da İstanbul İl Başkanı yapılan Buğra Kavuncu’nun da FETÖ’cü Enver Altaylı’nın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Meral Akşener'in avukatlarından (hukuk danışmanı) Nuri Polat ise FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Meral Akşener bu iddiaların hiçbirine cevap vermedi ve partisinin FETÖ’nün değirmenine su taşıdığını kabullenemedi. FETÖ’nün siyasi ayağını Adalet ve Kalkınma Partisinde arayan partililerine yönelik ise “Cumhurbaşkanı FETÖ ile mücadelede samimi. Erdoğan’ın FETÖ’cülüğü yoktur” demişti.

FETÖ ELEŞTİRİSİ YAPANLARI İHRAÇ ETTİLER

CHP eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Yavaş’ı CHP’den aday olmaya FETÖ’nün ikna ettiğini söyledi. CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan: 31 Mart seçimleri öncesinde "Bu CHP'ye oy verirseniz FETÖ'ye oy verirsiniz" dedi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: CHP'nin FETÖ'ye karşı tutumunu eleştirmişti. Ateş, "MHP'yi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü tebrik ediyorum. Maalesef benim partim teslim oldu ama MHP ve Fenerbahçe, FETÖ terör örgütüne teslim olmadı. Eğer dik durabilseydik 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı'' ifadelerini kullanmıştı. CHP eski Milletvekili Birgül Ayman Güler: 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin FETÖ ile ittifak yaptığını iddia etmişti.

ADANA MİTİNGİNDE FETÖ’CÜLERİ SAVUNDU

KILIÇDAROĞLU 3 Aralık 2016 tarihinde Adana’da yaptığı mitingde FETÖ tutuklusu Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Şahin Alpay, Ali Bulaç isimlerini zikretti ve burada dedirterek alkışlattı. FETÖ’cülere her fırsatta sahip çıkan Kılıçdaroğlu şimdi ise FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağını iddia etti.

120-180 ARASI BYLOCKÇU İDDİASI

GAZETECİLERLE yaptığı toplantıda İktidar içinde 120 ila 180 arasında bakan ve milletvekilinin ByLock kullandığını söyleyen Kılıçdaroğlu bu isimleri açıklayamadı. CHP’de milletvekilliği yapan Dursun Çiçek ise Kılıçdaroğlu’nun bu söyleminin blöf olduğunu söylemişti.

KONTROLLÜ DARBE

KILIÇDAROĞLU 3 Nisan 2017 tarihinde gazetecilerle yaptığı bir toplantıda “Kontrollü Darbe” ifadesini kullandı. FETÖ’cülerin ifadelerinin de bunu doğruladığını söyledi. 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişiminin kontrollü darbe olduğunu her fırsatta ifade eden Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün tezlerini güçlendirmek ve siyasi istismar aracı haline getirmek için bu söylemlerden bir türlü vazgeçmedi.

Editör: Haber Merkezi