Türkiye’nin, CHP ve yancılarının kriz ve kaos çıkarma gayretleri ve yıkım çabaları ile meşgul edilmesi hiçbir şekilde tesadüf değildir. Herkes varlık sebebinin gereğini yerine getiriyor. Bu CHP ve yancılarının varlık sebebi de ne yazık ki yalan ve karalamalarla dikkatleri başka yere çekmek, Türkiye’yi içeride angaje tutarak enerjisini tüketmek ve dışarıdaki düşmanlarımıza malzeme verip, işlerini kolaylaştırmaktır. Kurduğumuz bir cümle bir kızgınlığın, bir kırgınlığın tezahürü olmadığı gibi bir siyasi hesaba da dayanmamaktadır. Akıl ve izan sahibi herkesin görüp anladığı, neredeyse her gün yaşanan ispatlı, şahitli, gerçeklere dayanan tespitlerdir.

MİLLİ MESELELERİ MALMEZE YAPIYORLAR

Türkiye’nin Kovid-19 salgınından, bu salgının doğurduğu başta ekonomi olmak üzere diğer problemlere, terörden Suriye’ye, Ege’den Akdeniz’e, Kıbrıs’tan Kafkaslara, Libya’dan Yunan azgınlığına kadar yığınla sorunu var. Hiçbiri bizden kaynaklanmadığı gibi doğrudan bizi etkiliyor, bizi hedef alıyor. Hepsi de milli seviyededir. Siyasi farklılıkların, iktidar hesaplarının, günlük polemiklerin bir kenara bırakılmasını ve topyekûn karşı koymayı gerektiriyor. Peki, siz CHP ve yancılarından bugüne kadar bu meselelerde akla, mantığa, vicdana, milli siyasete, ülke ve millet menfaatlerine uygun bir duruş, bir açıklama veya bir destek gördünüz mü? Hayır. Tam tersine, en hayati konuları bile eğip büküp günlük siyasetlerine, güdük zihniyetlerine ve içinde bulundukları çıkmaza malzeme yaptılar. Her şeye itiraz ettikleri gibi, bir de karşımızda olanların bile yapamadığını, söyleyemediğini hiç düşünmeden ortaya koyup bir karşı cephe oluşturdular. Türkiye PKK terörünü yok etmek için canla başla bir mücadele veriyor. Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz en zor şartlarda bu katil sürüsünün inlerine giriyor. Gara gibi yuvalandıkları delikleri başlarına yıkıyor. Bunlar olurken, ne acıdır ki kayıplar da veriyoruz. CHP ve yancıları hiç utanmadan, sıkılmadan tam olarak PKK terör örgütünün kahpe yalanlarına uygun açıklamalarla hükümeti hedefe koyuyor. HDP gibi artık bütün dünyanın terörün ta kendisi olduğunu görüp anladığı parti görünümlü bir terör odağı ile ittifak kurup, onları temize çıkarmaya uğraşıyor.

PAŞİNYAN’DAN ÖNCE İTİRAZ ETTİLER

Boğaziçi Üniversitesinde rektör ataması bahanesi ile bir kalkışma provası yapıldı. Okulun öğrencisi bile olmayan teröristler her türlü tahrik ve provokasyonla Türk milletinin sinir uçları ile oynadı. CHP ve yancıları yine yanlış tarafta durdu, yine bu ülke ve milletle meselesi olanları destekledi. Kovid salgınını bile dünyada eşi benzeri görülmemiş biçimde kirli siyasetlerine malzeme yapmaya kalkıştılar. Tedbir alındı itiraz ettiler, aşı yapıldı ve yapılıyor bütün güçleriyle karalamaya uğraşıyorlar. “Libya’da ne işimiz var?” dediklerini, Suriye sınırımızda güvenliğimizi sağlamak içip yaptığımız operasyonlara düşmandan önce itiraz ettiklerini, Akdeniz, Kıbrıs ve Ege’de Yunanistan, Fransa ve ABD’den önce CHP ve yancılarının engel çıkarmaya uğraştıklarını bu millet unutmadı. Azerbaycan’ımızın Karabağ’daki Ermeni işgalini bitirmek için yaptığı harekâta ve Türkiye’nin can kardeşinin yanında olmasına Paşinyan’dan önce CHP’den itiraz geldi. Varın gerisini siz hesap edin.

BUNLAR TÜRKİYE’NİN PARTİLERİ Mİ?

Hadi birisi çıksın, bu yazdıklarımızın tek bir kelimesinin yalan veya yanlış olduğunu söylesin. CHP ve yancılarının hepsi ispatlı, şahitli kısa sicili budur. Şimdi biz, bu CHP ve ortaklarına nasıl “Türkiye’nin partileri” diyelim? Nasıl inanalım, nasıl güvenelim, nasıl görmezden gelip, siyaset yaptıklarını varsayarak saygı gösterelim? Yine söylüyorum, bu CHP ve yancıları varken bizim başka düşmana ihtiyacımız yok. Bunlar zaten hiçbir düşmanın söyleyemeyeceğini söylüyor, yapamayacağını yapabilmek için ellerinden geleni arkalarına bırakmıyorlar. Onun için, “Bu CHP çok büyük ve ivedi bir milli güvenlik sorunu hâline gelmiştir” diyoruz.

CHP’YE RAĞMEN VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

CHP ile yancıları HDP ve İP’in hükümeti, siyaseti ve Türk milletini ihanet pahasına da olsa bu kadar çok meşgul etmesi, sadece bir iç siyaset meselesi olarak kalsa yine şükredeceğiz. Yazının girişinde, “CHP ve yancılarının varlık sebebi de ne yazık ki yalan ve karalamalarla dikkatleri başka yere çekmek, Türkiye’yi içeride angaje tutarak enerjisini tüketmek ve dışarıdaki düşmanlarımıza malzeme verip, işlerini kolaylaştırmaktır” cümlesini boşuna kurmadım. Biz bu CHP ile uğraşırken, Türkiye’nin düşmanları boş durmuyor. Yunanistan’ın azgınlıkları artık dayanılmaz noktalara gelmiştir. Buna bir de ABD’nin Suriye’de bir terör devleti kurdurma çabaları yetmezmiş gibi, Yunanistan’ın zavallılığından faydalanıp Ege’de karşımıza dikilme kalleşliği eklenmiştir. Önümüzdeki süreç çok şeye gebedir. Sadece güzel ülkemize değil, Mavi Vatan’ımıza da her şartta ve CHP ile yancılarına rağmen sahip çıkmak zorundayız.