Hayvanlardan insanlara, insanlardan da kan yoluyla insanlara bulaştığı bilinen SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) gösteren 37 kişi, bu hastalığa yakalandı. Keneler tarafından yayılan buna virüsün nasıl bulaştığı ise ortaya çıktı.

BUNYAVİRÜS NEDİR?

SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün yeni bir virüs olmadığı ve Çin’in 2011’de bunyavirüsün patojenini tespit ettiği belirtiliyor.

NASIL BULAŞIR?

Uzmanlar vakalardan gözlemledikleri bilgilere dayanarak, virüsün hayvandan insana ve kişiden kişiye kan yoluyla bulaşabileceği yönünde uyarılarda bulundu.

3 sene evvel de yeni bunya virüsüyle enfekte olan ve ardından hayatını kaybeden bir hastanın cansız bedeniyle temas eden 16 kişiye de hastalığın bulaştığını ifade eden Zhejiang Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü yöneticisi Sheng Jifang, enfekte vakalardan birinin kısa zaman sonra öldüğü açıklarken, söz konusu virüsün Anhui ve Zhejiang eyaletlerinde şu ana kadar toplam 7 can kaybına neden olduğunu aktardı.

BELİRTİLERİ

Semptomatik enfeksiyon tipik olarak ateşe sebep olur, hemen hemen 3 gün devam eden spesifik olmayan grip benzeri semptomlar görülür. Bunyavirüs enfeksiyonları gribal enfeksiyona benzer belirtiler göstermesi sebebiyle sık sık diğer hastalıklarla karıştırılabiliyor

Editör: Haber Merkezi