Avcı, Adana'nın mevcut sorunlarının çözümü, şehrin daha ileri gitmesi için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmenin gayretini verdiklerini anlattı.

"BİZİM AKLIMIZ ADANA"

Avcı özetle şunları söyledi "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin 'Benim aklım hep Türkiye' şeklinde ifade ettikleri yaklaşımı ve şuuru biz de 'Bizim aklımız hep Adana' diyerek söylüyoruz. Adana için hiçbir sorumluluktan kaçınmadık, kaçınmıyoruz. Tüm zihnimiz hep Adana ile meşgul. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar göreve geleli bir yıl oldu ama maalesef gözle görülür bir hizmeti yok. Cumhur İttifakı olarak biz gereken desteği veriyoruz. 169 trilyon borçlanma yetkisi istedi verdik. Somut bir icraat göremiyoruz. Hep eski yönetimi suçluyor. Bizim dönemde sayılamayacak kadar hizmetler yapıldı. Borç varsa da bunların hepsi hizmetlerle ilgili. Kaldı ki Sayın Karalar zaten Belediyenin borcunu biliyordu ve bunu bilerek göreve talip oldu."

SÖYLEM VE İCRAAT UYUMLU OLMALI"

"Ayrıca şehrimizin en önemli sorunlarından biri işsizlik olmasına rağmen 2-3 bin çalışanı işten çıkarttı. Öte yandan 1 Mayısı kutluyor,  işçilerin mağdur olduğu Temsa'yı ziyaret ediyor. Oysa söylem ile icraatın birbirini tutması lazım."

"ADANA TARIMI ÖNEMLİ"

Bir soru üzerine Adana tarımına dair görüşlerini paylaşan Avcı,  "Üretim miktarı ve sahip olduğu potansiyel bakımından Adana tarımı sadece kendi bölgemiz için değil bütün Türkiye için çok önemli. Yerli, milli proje ve yaklaşımlara ağırlık verilmesi ve bu anlayışın daha da gelişterilmesi gerekiyor. Sayın Genel Başkanımızın dün yaptığı açıklamada ifade ettikleri gibi, çiftçinin kredi sarmalından kurtulması gerekiyor. Üreticilerimizin kendi ayakları üzerinde durabilecek seviyelere ulaşmasını sağlayacak, sadece üretime yoğunlaşmalarını temin edecek bir tarım politikasına daha fazla ağırlık verilmesi lazım."

"REHAVETE KAPILMAYALIM"

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Çin virüsü Salgınıyla mücadelede Devletin büyük bir gayret verdiğini, süreci diğer ülkelere nazaran daha başarılı bir şekilde yönettiğini kaydetti. Avcı "Geldiğimiz noktada salgın bitmiş değil. Salgında iyileşmelerin görülmesinin  yanı sıra sosyal ve ekonomik hayatın zorladığı şartlar da dikkate alınarak hayatın normalleştirilmesi yönünde adımlar atıldı. Yine de asla rehavete kapılmamamız gerekiyor. Uyarıları dikkate almamız ve tedbirleri uygulamamız gerekiyor" uyarısında bulundu.

EKONOMİDE DURUM

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, başka bir soru üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Elbette Çin virüsü bütün Dünyayı etkiliyor. Küresel ekonomi olumsuz yönde yadalar aldı ve bu devam ediyor. Dünya ekonomisinin küçülme sürecine girdiği bir dönemde Türkiye de aynı olumsuzluğu yaşayacak. Bunun toplumsal sorunları olacak; ancak, Türkiye olarak biz farklıyız. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde bu sorunu diğer ülkelere göre daha hafif atlatacağımızı düşünüyorum."

Editör: Haber Merkezi