MEDİPOL Başakşehir kendi sahasında ligin dibindeki Göztepe’ye yenilmiş… Üç puan öndeki Galatasaray’ın Atiker Konyaspor maçında ne yapacağı henüz belli değil… Yani olan ve olacak maçları lehine kullanmak için birinci kural Ankaragücü maçının kazanılması…

MEDİPOL Başakşehir kendi sahasında ligin dibindeki Göztepe’ye yenilmiş… Üç puan öndeki Galatasaray’ın Atiker Konyaspor maçında ne yapacağı henüz belli değil… Yani olan ve olacak maçları lehine kullanmak için birinci kural Ankaragücü maçının kazanılması… Kazanmak için gerekli olan da, deplasmanlarda etkili olabilecek ayaklara sahip rakibin bu özelliğini engelleyip, kendi doğrularını sahaya yansıtmak. Kağıt üzerindeki bu plan geçerli olursa üç puan haneye yazılacak, Galatasaray beklenmeye başlanacak.

Konya’da oynanacak maç hem bir hafta sonra oynanacak derbi…

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Shinji Kagawa-Güven Yalçın değişikliği ile orta alanda değil, forvette daha etkin olmayı planlayarak sahaya çıktı. Genç Güven, enerjisiyle orta alana destek olabileceği gibi, Burak Yılmaz’a da takviye olacaktı.

Ankaragücü maça çok akıllı başladı. Savunmayı önde kuran Sarı Lacivertiler, Beşiktaşlı futbolcular tehlike hattına girmeden kaptıkları topları, Tyler Boyd ve Dever Orgill ile savunma arkasında buluşturmayı hedeflediler. Buluşturdular da…

Ancak, golcü olmanın ne kadar farklı bir beceri olduğunu Burak Yılmaz gösterdi. İkinci yarının golcüsü, sol çaprazdan aldığı topla ceza alanına girerken öyle ‘temiz’ vurdu ki, Altay Bayındır’ın yapacağı bir şey yoktu.

Golle rahatlayan Beşiktaş oyunu rölantiye aldı. Ankaragücü de ilk taktiğinden farklı olarak daha kalabalık çıkmaya başladı. Bu çıkışla Sarı Lacivertli baskı altında kalan Beşiktaşlı futbolcular, çözümü uzun toplarda buldular. Onda da pas hataları çoğalınca iş eleştirilen Loris Karius’a düştü. Alman kaleci çok tehlikeli birkaç vuruşta kalesini korumayı başardı.

İkinci yarı da, ilk yarının bitişi gibi başladı. Ankaragücü önde bastı. Beşiktaş kontratak kovaladı. Pozisyonlardan birinde Domagoj Vida, kaptığı topu ileri göndermek yerine kendi taşıdı, sağ kanatta Burak Yılmaz topla buluştu, ceza alanına ortaladı… Altay Bayındır’dan seken topta Vida santrfor noktasındaydı, işi bitirdi.

Sonrası çorap söküğü gibiydi. Burak Yılmaz’ın sağa sola çektiği savunma ortadan gelen ekstra oyunculara tepki veremeyince, Beşiktaş her geçen dakika daha etkin, daha gole yakın pozisyonlar üretti.

Sonuçta Beşiktaş istediğini aldı ve gelecek hafta Türk Telekom Arena’da oynanacak ‘şampiyonluk maçı’ için yerini ayırtı.