CHP’nin kazandığı belediyelerdeki kadroları terör örgütlerine peşkeş çektiğine dair çok ciddi iddiaların gündemde olduğu günlerdi.

İçişleri Bakanlığı, İBB’nin kapısının ardına kadar terör örgütlerine açıldığına dair ihbar ve şikâyetleri değerlendirdi, soruşturma başlattı.

Bu soruşturma neticesinde İBB’li personelin 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP ve ayrıca bazılarında FETÖ ile diğer örgütlerle iltisaklı oldukları elde edilen tespitler sonucunda görüldü.

***

Bu sonuç bir tek CHP’nin terör örgütlerine boyun eğdiği gerçeğini ortaya çıkarmadı, aynı zamanda benzer bir durumun CHP’nin yönetimi altındaki diğer belediyelerde yaşanıp yaşanmadığının sorgulanmasına neden oldu.

Ekrem İmamoğlu seçimlerden önce aldığı desteğinin diyetini İBB kadrolarını teröristlere açarak ödüyordu da…

Peki aynı destekle belediye başkanı olan Tunç Soyer İzmir’de, Mansur Yavaş Ankara’da, Vahap Şeçer Mersin’de, Lütfü Savaş Hatay’da, Zeydan Karalar Adana’da diyet ödemiyor muydu?

***

Mesela Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu rezil durumu MHP ortaya koydu.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz belge belge, isim isim terör örgütleriyle ilişkili Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını deşifre etti.

Daha gün CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan PKK’ya yönelik yürütülen soruşturmada gözaltı kararı verilen 10 kişinin düzenlenen operasyonla yakalandığı haberi ajanslara düştü.

***

Bir tek dün mü, benzer haberler daha öncede CHP’lilerin yönettiği diğer belediyelerden geliyordu.

CHP’li belediyelerin terör lağımının patladığını sağır sultan duydu, yayılan pis koku arşa ulaştı ama gelin görün ki Halk TV ile özellikle yorumcu ve yazarı Mehmet Tezkan bu lağım çukurunun bizzat yakınında olmalarına rağmen durumdan habersizlerdi.

Habersiz olduklarını nerden mi anlıyoruz, Mehmet Tezkan’ın geçtiğimiz günlerde kurulduğu Halk TV ekranından “Geçen gün Devlet Bahçeli’yi dinledim. Belediyelerde olduğu gibi HDP’ye bakanlık verirsek bakanlıklara PKK dolacak diyor… Nasıl örnek? Belediyelerde olduğu gibi… Hangi belediyelerde PKK’lılar var?” sorunu yöneltirken ki sergilediği pişkinlikten tabii…

***

Bir insanın kendini nasıl kepaze duruma düşürebileceğine tanıklık etmek isteyenler 6’lı masanın lideri ve HDP-PKK’nın hamisi CHP’nin Halk TV’sini izlesinler.

Her gün az-çok izlenen saat fark etmeksizin tam da bulundukları zillet çukuruna yakışır yayınlar yapıyorlar.

Bu yayınlara geçmişten, günümüzden ve hatta yazımı yazarken ki zamandan bile yaşanan örnekler verebilirim ama bizim öznemiz Mehmet Tezkan…

***

Görünen köy ortada…

Lakin bunların gözleri görmez, kulakları duymaz…

Biz yine de soralım, e Mehmet Tezkan efendi, öğrendin mi şimdi hangi CHP’li belediyeler kadrolarını terör örgütlerine peşkeş çekmiş?..