Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl ve nereden alınır? sorusu bugünün en çok araanılan konularının başında geliyor. Ülkemizde her sene gerçekleştirilen Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı için atrık son noktaya gelindi. Kısa süre sonra milyonlarca öğrenci Bursluluk Sınavı'nda başarılı olmak için ter dökecek. Milli Eğitim Bakanlığı 2019 iş takviminde Bursluluk Sınavı giriş belgelerinin erişime açılacağı tarihi açıklamıştı. Peki, Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl ve nereden alınır? İşte, 2019 PYBS İOKBS sınav giriş sorgulama ekranı...

Bursluluk sınav giriş belgesi nasıl ve nereden alınır?

Bursululuk sınav giriş belgesini almak isteyen adaylar, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresi üzerinden T.C. Kimlik numarasını ve e devlet şifresini girerek öğrenebilecekler.

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi 17 Mayıs 2019 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

2019 PYBS İOKBS sınav giriş sorgulama ekranına ulaşmak için buraya tıklayın

2019 PYBS İOKBS ne zaman?

Sınav, 02 Haziran 2019 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Sınavda 4'er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.

2019 Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Burslar ne zaman verilecek?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacak.

2019 Bursluluk sınavı konuları neler?

Sınav kitapçığında aşağıda bulunan dersler yer almaktadır:

5, 6 ve 7'nci Sınıf

Türkçe

Matematik

Fen Bilimleri

Sosyal Bilgiler

8. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı (8. sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.)

Türkçe

Matematik

Fen Bilimleri

Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

9, 10 ve 11'inci Sınıf

Türk Dili ve Edebiyatı

Matematik

Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji)

Soyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din ültürü ve Ahlak Bilgisi)

 

Editör: Haber Merkezi