Mayıs ayının sonlarına yaklaştıkça 6 Haziran’da yapılacağı duyurulan bursluluk sınavına hazırlanan öğrenciler ve velileri 2020 İOKBS ertelendi mi? araştırması yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklaması ile sınavın ertelendiği duyuruldu. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? İşte, 2020 İOKBS’nin yeni tarihi ve diğer ayrıntılar…

BURSLULUK SINAVI (2020 İOKBS) NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 İOKBS bursluluk sınavı tarihi hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 5 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

2020 BURSLULUK SINAVI KONULAR NELER?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada bursluluk sınavı konuları hakkında şunları söylemişti: "Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."

İOKBS BURSLULUK SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

İlk ve Ortaöğretim bursluluk sınavda öğrencilere 100 soru soruluyor. Çoktan seçmeli olarak hazırlanan 100 soru için öğrencilere 120 dakika süre veriliyor.

5, 6 ve 7. Sınıflar için İOKBS sınavında Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler dersinden 25 soru soruluyor. Hazırlık sınıfı diğer bir ifadeyle 8. sınıflar için Türkçe 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, Sosyal Bilgiler 25 ( İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

9, 10 ve 11. Sınıflar için İOKBS sınavında Türk Dili ve Edebiyatı 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25,(Fizik, Kimya ve Biyoloji) Sosyal Bilimler 25 (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorusu soruluyor.

İOKBS bursluluk sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorumlu olmayan 5,6,7 sınıf öğrencileri için Sosyal Bilgiler dersinden 8 soru soruluyor, Eğitimlerine hazırlık sınıfı (8.sınıf) 9, 10, 11 sınıftan devam eden öğrencilere ise Sosyal Bilimler derslerinden aynı sınıf seviyelerine göre sorular soruluyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi