İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavı, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Eylül ayının ilk haftasında gerçekleşti. 2020 MEB İOKBS sonuçları yapılan değerlendirmenin ardından, http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Peki, Bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen soruların cevapları…

2020 MEB İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından yapılan 2020 MEB İOKBS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimine göre, bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül 2020’de açıklanacak. Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

BURSLULUK SINAVI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinden açıklanacak. Sınav sonuçlarına öğrencinin T.C kimlik no ve şifresi ile erişilebilecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENMEYE BAŞLANACAK? 

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

SINAV İTİRAZ TARİHLERİ 

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında (http://odsgm.meb.gov.tr) yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

 

Editör: Haber Merkezi