Özbek rakibi Tursunoy Rakhimova'yı mağlup ederek çeyrek finale yükselen Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu bugün yapılan mücadelede Taylandlı rakibi Jutamas Jitpong'u da devirmeyi başararak yarı finale adını yazdırdı. Spor severler, sosyal medyada da gündem olan milli gururumuz Buse Naz Çakıroğlu'nun hayatını araştırıyor.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tarihi günler yaşanıyor.. Dün milli okçumuz Mete Gazozcu'nun altın madalya alması tüm Türkiye'yi sevince boğmuştu. Bugün ise Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu da 51 kiloda Özbek Tursunoy Rakhimova ile karşılaştı. Kokugikan Arena'da oynanan mücadeleyi Çakıroğlu, son rauntta hakemlerin tam puanını alarak çeyrek finale kaldı.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU MADALYAYI GARANTİLEDİ

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 51 kiloda yarı finale çıkan Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat madalyasını garantiledi.

 Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek finalde Taylandlı sporcu Jutamas Jitpong'la mücadele etti.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan 25 yaşındaki milli boksör, ilk rauntta 5 hakemin 4'ünden tam puan aldı. İkinci rauntta Buse Naz, rakibine vurduğu kroşelerle net bir üstünlük yakaladı ve 5 hakemin de tam puanını aldı.

Son rauntta temkinli olan ve üstünlüğünü koruyan Buse Naz Çakıroğlu, adını yarı finale yazdırdı.

Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo'da kadınlar 69 kiloda yarı finale çıkan Busenaz Sürmeneli'den sonra madalyayı garantileyen ikinci Türk boksör oldu. Buse Naz yarı final karşılaşması için 4 Ağustos Çarşamba günü ringe çıkacak.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip etti. Kasapoğlu müsabakayı diğer milli boksörlerle heyecanlı bir şekilde takip ederken, sık sık Buse Naz'ı motive etmek için tezahüratta bulundu.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Buse Naz Çakıroğlu, 26 Mayıs 1996 doğumlu ve şu anda 25 yaşında. Trabzon’da dünyaya gelen Buse Naz Çakıroğlu, Düzce Üniversitesi’nde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği eğitimi aldı. Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu. Çakıroğlu’nun boyu 164 cm ve 51 kiloda yarışıyor.

Buse Naz Çakıroğlu, sıkletinde Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi. Milli boksör 2019 yılında 31 ülkeden 200'den fazla sporcunun katıldığı Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın en iyi boksörü seçilmişti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Buse Naz Çakıroğlu'nun başarısı sonrası hakkında sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı. İşte o paylaşımlardan bazıları...

-Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, yarı finalde! Memleketin bu zor günlerinde yumruklarınla yüzümüzü güldürdün. Madalya tamam, rengi altın olsun!

-Tarihe adını yazdıracak bir kadına şahitlik ediyoruz , tebrikler , Buse Naz Çakıroğlu yarı finalde. #BuseNazCakıroğlu

-Memleketimizin zor günlerinde milletimize moral veren milli boksörümüz Boks eldiveni Buse Naz Çakıroğlu, #Tokyo2020 'de yarı finale yükseldi ve bronz madalyayı garantiledi. Gözümüz altın madalyada

-Güzel bir haber daha.... Tek moral kaynağımız...Buse naz çakıroğlu YARI FİNALDE!!!! Tebrikler

 

 

Editör: Haber Merkezi