AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni yasa teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''500 bin liraya kadar ceza verilebilecek''

Muş, ''Tarım arazisine izinsiz yapıya büyük ceza yolda. Amacımız tarım arazilerinin korunmasını sağlamak. Tağşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımlarımızı ağırlaştırıyoruz. Bu konuda ceza 27 bin 877 liraydı. Yeni düzenlemede 50 bin liradan 500 bin liraya kadar ceza verilebilecek. Bu firmalar 5 ila 10 faaliyetten men edilecekler." dedi.

Tunç Soyer'in bayrak ve para açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bayrak ve para açıklamasıyla ilgili konuşan Muş, ''Türkiye'mizin bir bölgesiyle alakalı bölücü terör örgütünün sinsi planları vardır. Onların bir paçavrası vardır. CHP'nin bu tip söylemleri ifade etmesi HDP'nin bu sinsi planlarının meşrulaştırılması olarak görmekteyiz. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Çok tehlikeli olarak görmekteyiz." dedi.

Tarım arazileri

Mehmet Muş, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresinin Bakanlığın denetimine alınması, yerli tütün kullanım oranının yüzde 30'a çıkarılmasını da içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Barolar için yapılacak teklif

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, barolar için yapılacak teklife dair detayların kısa zamanda açıklanacağını aktardı. 

Editör: Haber Merkezi