Ekim aylarının son günleri yaklaşırken Efsane Cuma indirimleri gündeme geldi. Büyük cuma indirimleri ne zaman başlıyor, hangi gün? sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Alışveriş severler Efsane Cuma gününü merakla bekliyor. Efsane Cuma indirimlerinde bir çok üründe indirimler uygulanacak. Büyük cuma süper indirim günleri yaklaşırken heyecan dorukta..

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'de Efsane cuma diye anılan alışveriş çılgınlığı, bu yıl 26 Kasım 2021 günü başlayacak.

MUHTEŞEM CUMA NEDİR?

Türkiye'de "Muhteşem ya da Efsane Cuma" olarak biliniyor. Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden bir sonraki günü tanımlamak için kullanılan gündür. Türkçesi Kara Cuma olan bugün, her yıl, her kasım ayının dördüncü perşembe gecesi başlar ve 1952 yılından beri Amerika'da yılbaşı alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir. Mağazalar yıl boyunca yapmadıkları kadar indirim yapar. Erkenden açılır ve geç kapanır. 

indirim

HANGİ ÜRÜNLERDE İNDİRİM OLACAK?

Efsane cuma indirimleri kapsamında Beyaz eşya, Traş Makinası, Saç Krutma makinası, Kahve Makinası, Tost Makinası, Blender seti, Süpürge, Ütü, Bilgisayar, Tablet, Kamera, Klima, Laptop, Cep telefonu, Televizyon, Fırın, ev eşyaları ve giyem tekstil gibi bir çok ürünlerde indirimler uygulanacak.

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ NERELEDE DÜZENLENİYOR?

Bugün Hindistan'dan Meksika'ya kadar çok sayıda ülkede efsane cuma indirimleri yapılıyor.

İngiltere'de de 2010'dan itibaren efsane cumaya yönelik pazarlama kampanyaları arttı.

ABD'li çevrimiçi alışveriş sitesi Amazon, indirimlerini İngiltere sitesinde de uygulamaya başlarken ABD'li Walmart'ın sahibi olduğu ASDA süpermarketlerinde de efsane cuma düzenlendi. İndirimler zamanla diğer şirketlere de yayıldı.

Sanal alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte internet siteleri efsane cuma'dan sonraki Pazartesi gününü Cyber Monday (Siber Pazartesi) ilan ederek o günlerde de büyük indirimler düzenlemeye başladı.

Editör: Haber Merkezi