AHMET AYDEMİR / TÜRKGÜN 

Olay 3 Kasım 2019 Pazar saat 21:50 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre; Tekirdağ mevkiine doğru ilerleyen bir araç, hız limitinin çok üstünde seyrederken, makas atmaya başladı.

İçinde yolcuların da bulunduğu minibüse hızlı bir şekilde vuran araç sürücüsü, direksiyon hâkimiyetini kaybetti. E-5'ten çıkarak Büyükçekmece Eczane durağı mevkiine dalan sürücü, 2 araca çarparak durabildi.

Şans eseri olay yerinde bulunan mahalle bekçileri, çevrede güvenlik önlemlerini alırken, tüplü olduğu öğrenilen araçtan sızan gaz, kısa süreli paniğe neden oldu.

Diğer ekiplerin de bölgeye hızlı bir şekilde intikal etmesinin ardından olaya anında müdahale edildi.

Öte yandan kazada minibüste bulunan görgü tanıklarından Tufan Canözer, ''Biz minibüste evimize doğru gidiyorduk. Arkamızda hızlı bir şekilde ve makas ata ata gelen bir araç fark etmemizle, aracın içinde bulunduğum minibüse çarpması bir oldu. Çok korkunçtu ve hepimiz şoke olmuştuk. Araç sonra E-5'ten çıkarak Büyükçekmece Kaymakamlığının bulunduğu sokağa daldı. Park etmiş araçlara vurarak durabildi. Hemen inip müdahale etmek istedik, Allah'tan bekçi arkadaşlar da oradaydı ve onlar büyük bir tehlikeyi önledi diyebiliriz. LPG'li araçtan gaz sızıntısı geliyordu ve bekçiler herkesi bölgeden uzaklaştırdı.'' ifadelerini kullandı.

Meydana gelen kazada araç sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, otomobil çekici yardımıyla çekildi.

Kazaya sebep olan otomobil, duran aracın altına girdi.

Editör: Haber Merkezi