Proje kapsamında Salihlili ve Ahmetlili üreticilere de gübre desteğinde bulunuldu. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu'nun katılımıyla üreticilere yüzde 75 hibe destekli 20 ton gübre teslim edilmeye başlandı. Üreticiler de Başkan Ergün'e teşekkür ederek, gübrelerin tarımsal üretim için can suyu olacağını ifade etti.


 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün geçtiğimiz haftalarda üreticilere müjdesini verdiği 291 tonluk gübre desteği projesinde gübreler üreticilere teslim edilmeye devam ediliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca temin edilen 3 milyon 122 bin lira değerindeki 291 ton gübreden 17 tonu  Salihli'de 3 tonu ise Ahmetli'de olmak üzere 20 ton gübre yüzde 75 hibe destekli olarak düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, şube müdürleri, teknik personeller ile üreticiler katıldı. Üreticiler ile sohbet ederek üreticilere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Manisa önemli bir tarım şehri. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde tarımsal üretimi desteklemek ve yıllık olarak yetiştirilen ürünlerde verim artışına katkıda bulunmak amacıyla yüzde 75 hibeli gübre desteğinde bulunuyoruz. Tarım ve kırsal kalkınma için üreticilerimize desteklerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar ve Üreticiler Büyükşehir'in Desteklerinden Memnun

Mahalle Muhtarları ve üreticiler de Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği gübre desteğinden memnuniyetlerini ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman çiftçinin yanında olduğunu ifade eden Mahalle Muhtarları ve üreticiler, gübrelerin tarımsal üretim için can suyu olacağını belirttiler.

Adala Mahalle Muhtarı Ayhan Babacan: "Az da olsa bir nebze çiftçimize can suyu oldu. Çiftçi bazında düşünüldüğünde az ama il bazında bayağı yekün teşkil ediyor. Cengiz Başkanımıza, Büyükşehir Belediyesi'ne çiftçileri düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz. Az veren candan çok veren maldan hesabı iki torba can suyu bize yeterli diyoruz."


Emirhacılı Mahalle Muhtarı Mustafa Yüksel: "Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun. Çiftçinin mağdur olduğu şu anda torbası 700 lira olan gübreyi bize 135 liraya verdi. Bu desteklerin devamını bekliyoruz. Her zaman Büyükşehir çiftçinin yanında. Yapılan her şey için çok teşekkür ederim."

 Kapancı Mahalle Muhtarı Ali Ortayol: "Allah razı olsun Cengiz Başkanımızdan. Üreticilerimiz zor durumdaydı. Girdi maliyetlerinin çok yükseldiği bugünlerde bizlere Büyükşehir Belediyesi'nin sunmuş olduğu bu gübre desteğinden memnunuz. Halkımız da köylülerimiz de memnun. Gübre atamadığımız şu günlerde arazilerimize bir nebze de olsa gübre desteğinde bulunuldu. Yapılan desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Allah razı olsun."


Hacıhıdır Mahalle Muhtarı Mahmut Akkuzu: "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'den taleplerimiz yerine geliyor. Allah razı olsun kendisinden. Şu anda çiftçilerimize gübre desteği veriyor. Bu gübre desteğinden üretici olarak kendim ve 15 üretici faydalanıyor. Köyüm adına kendim adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e çok çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı ve üreticilerimize verdiği desteklerden dolayı kendilerine çok çok teşekkür ederim."


Üretici Özcan Zengin, "Bu destekleri sağlayan değerli Başkanımıza çok teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir şey. Normalde bu tarım kredi kooperatifleri işidir. Başkanımızı çiftçiyle ilgili yaptığı yardımlardan dolayı kendisini kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi