İzmir’de doğup büyüyen, eğitimini de burada tamamladıktan sonra ABD’de yüksek lisans yapan Çağlar Demirkapı, dünyanın birçok bölgesinde temiz suya erişimde problem yaşayan ülkelerde çalışmalar yaptı. Çağlar Demirkapı, projeleri sayesinde ‘Medya Oscarları Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünün sahibi oldu.

ÇAĞLAR DEMİRKAPI KİMDİR?

1968 yılında İzmir’de doğan Çağlar Demirkapı, İzmir Saint Joseph Fransız Koleji’nde okuduktan sonra üniversiteyi İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı Florida eyaletindeki Atlantic Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde yapan Çağlar Demirkapı, dünyanın farklı ülkelerinde su sıkıntısı yaşayan bölgelerde temiz suya erişim adına birçok projelere imza attı.

2019’da TRT Belgesel ekranlarında yayınlanan ‘Su Savaşları’ ismindeki program ile hem dünyada hem de Türkiye’de tanınan Çağlar Demirkapı, TRT ekranlarında Hakan Girginer ile beraber hazırlayıp sundukları televizyon programı vesilesiyle kısa bir zaman içerisinde çok ciddi bir hedef kitlesine sahip oldu.

Hakan Girginer ile birlikte TRT ekranlarında izleyicilerin beğenisine sunulan ‘Su Savaşları’ belgeselinde dünyanın farklı kesimlerinde su sorunu çeken insanların ilk defa suyla buluşama hikayelerini konu edinen olayları profesyonel bir biçimde anlattı.

Bu şekilde ‘Su Savaşları’ Belgeseli Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) Geleneksel ‘Medya Oscarları Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülüne layık görülürken, 2019’da Medya Oscarları Ödülleri töreninde Çağlar Demirkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülünü aldı.

Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Çağlar Demirkapı, Türkiye ve yurtdışında çalışmalarını devam ettiriyor.

Editör: Haber Merkezi