GEÇTİĞİMİZ gün, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye’ye geldi. Ve ayağının tozuyla Türkçe konuşma yaparak “Bugün İdlib’de müttefikimiz Türkiye’nin askerleri tehditle karşı karşıya. Bu tehdit, Rusya ve Esad hükümetlerinden geliyor” açıklaması yanında “Şehidimiz var, başınız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

      Türkiye’ye sıcak ve duygusal yaklaşma kurnazlığı yanında, Rusya ve Esad’a karşı gaza getirme çabaları kendini o kadar belli ediyor ki…

      James Jeffrey konuşurken aklıma gelen ilk söz “Her katil, olay mahaline geri dönermiş”. sözü olduğu gibi, toplumda hep yaşadığımız olayların başlıkları da aklıma geldi:

      “Öldürdüğü kadının cenazesine katılıp ağlamış!”

      “Katil, cenazede ağlayarak başsağlığı dilemiş “

      “Maktule ağlayan katil “

      “Bileziklerini bozdurup, cenazesine katıldı!”

      “Komşusunu öldürüp, cenazesine katılıp ağladı”

      Bu başlıklara benzer, Türkiye’de yüzlerce haber var.

      ABD’nin tavrı da aynen bu başlıklara uygun davranışlardır.

      Bugün Türkiye’yi Rusya ve Esad’a karşı gaza getirmeye çalışan ABD’nin, Rusya ve Esad’ın yaptığı alçaklıklardan farklı ne davranışı vardır?

      Terör örgütü YPG’nin saldırısıyla şehit olan askerimizin sayısı, Rusya ve Esad’ın kahpeliğiyle şehit olan askerimizin sayısından kat kat fazla iken James Jeffrey “Şehidimiz var, başınız sağ olsun.” diyerek bizimle dalga mı geçmektedir?

      Terör örgütü YPG’ye tonlarca silah yardımı yapacaksın, “PKK’ya ordu kuracağız” açıklaması yapacaksın, ABD Başkanı Trump, şehitlerimizin katili YPG’nin başındaki teröristbaşı Mazlum Kobani’ye “General Mazlum” hitabıyla “Yakında sizi görmek için sabırsızlanıyorum” diyerek Beyaz Saray’a davet edecek ama ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara’ya gelerek “Şehidimiz var, başınız sağ olsun.” tiyatrosunu oynayacak…

      ABD her zamanki gibi ikiyüzlü ve menfaatlerine yönelik konum belirleme çalışması yapıyor.

      Türkiye’ye karşı Rusya ve Esad’ı hedef yapan ABD, silahla beslediği terör örgütü YPG’nin konumunu niçin gizlemektedir?

      Fakat burada en ilginç olan ise Rusya, Esad, İran, Suriye üzerinde beraber hareket ediyor görüntüsü verirken, bunların tamamının ABD’nin silahla beslediği terör örgütü YPG’ye karşı da oldukça sıcak davranmalarıdır.

      Uygur atasözü ne güzel diyor: Köyün itleri birbirine küs olsalar da, kurdu görünce birleşirler.

      Bunların hepsinin terör örgütü YPG’ye sahip çıkması ve Türkiye karşısındaki duruşları, sinsilikleri, ikiyüzlülükleri de aynen böyledir.

      ABD, Rusya, İran Türkiye’ye karşı hiçbir konuda samimi davranmamaktadır.

      ABD’nin “Şehidimiz var, başınız sağ olsun.” yaklaşımı adamlığından, insanlığından değil, timsah gözyaşlarındandır.

      ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Ankara’ya gelip, Türkçe konuşması, “şehidimiz var” ifadesini kullanması, hepsi çalışılmış propaganda çalışmasıdır.

      ABD’nin Türkiye’ye yapmaya çalıştığı ve aklınca planladığı “Fil Tuzağı” içeriğindeki gibidir.

      Fil avcıları vahşi filleri takibe alırlar. Bilirler ki, filler geleneklerine bağlıdır. Beslenmeye, sulanmaya geliş gidişlerinde her daim aynı güzergâhı kullanırlar.. Kendilerince uygun bir yerde derin bir çukur (Filin düştüğünde çıkamayacağı kadar) kazarlar ve üstünü kamışlar ile ızgaralayıp, hafifçe toprakla kamufle ederler. Genellikle fillerin en büyüğü ve en güçlüsü lider olduğundan, gelir ve çukura düşer. Avcılar siyah elbiseler giyip, dayanabildiği sürece fili aç bırakır, şiddet uygular ve eziyet verirler. Günlerce aç-susuz kalan ve hırçınlaşan file, aynı avcılar beyaz elbiselerini giyerek, sevdiği yiyecekler verir, okşar ve gönlünü kazanırlar. Hırçınlığı geçen filin bulunduğu çukurun önünü kazıp düzeltirler ve beyaz elbiseli avcılar yardımı ile fil çukurdan çıkar ama artık beyaz elbiseli sahiplerini kurtarıcı olarak benimsemiştir. Bundan böyle ‘’Sahip’’ ne derse onu yapmaya devam eder. Benimsenmiş çaresizlik...

      Türkiye asla Rusya ve ABD’nin ikiyüzlülüklerine aldanmamalı, kendi önlemini alarak terörle mücadelesini yapmalı ve sınırlarını korumalıdır.

      Rusya ve ABD sadece kendi menfaatlerine bakmaktadır. Türkiye’ye yaklaşımları hep kendi menfaatlerini ilgilendiren noktadadır.

      Türkiye bu iki ülkeye karşı bu manada mesafeli, dikkatli olmalıdır. Yoksa bunlar Türkiye’yi her manada hançerlemeye devam edecektir.

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944