Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı olduğu günden bu yana Türkiye’nin gündeminde olan birisi. CHP PM üyesi iken bu kadar gündeme gelmemişti. Elbette gündeme geliş nedeni de hayırlı işleri değildir. Terör örgütlerine olan yakınlığı, Türk-İslam düşmanlığına dair düşünceleridir. Canan Kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı olması aslında CHP’nin milli çizgiden nasıl uzaklaştığının da delilidir. Türkiye’deki tüm terör örgütlerine yakın ve sempati duyan bir kişi, Türkiye’nin en büyük ilinde CHP’yi temsil ediyorsa aslında söylenecek tek söz “Yazıklar olsun”dur.

          Kemal Kılıçdaroğlu böyle birini il başkanı yaptı ve her manada deşifre olduğu hâlde onu gözü gibi korumaktadır. Canan Kaftancıoğlu CHP içinde âdeta dokunulmazlığı olan bir güç hâline gelmiştir. Âdeta CHP Eş Başkanı gibi olmuştur.

          Son olarak Boğaziçi Üniversitesindeki rektör atamasını protesto etmek için çoğunluğu MLKP sempatizanı olan çetesini yanına alarak yaptığı eylemle gündemde yoğun tartışılan isim oldu.

          Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın “Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır” sözleriyle tartışmalar daha da alevlenmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda Canan Kaftancıoğlu’na çok büyük haksızlık etmiştir. Çünkü Canan Kaftancıoğlu kendini sadece DHKP-C alanına sıkıştıracak kadar dar görüşlü birisi değildir. Çünkü onda DHKP-C yanında PKK var, MLKP var, YPG var… 15 Temmuz akşamı attığı twitlerle FETÖ’ye arka çıkması da var.

          Kemal Kılıçdaroğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Canan Kaftancıoğlu hakkındaki sözleri sorulmuş, o da “Yapay gündem oluşturuyorlar. Efendim CHP İstanbul İl Başkanı bilmem şöyleymiş böyleymiş. Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım. Bunlar bizim gündemimiz değil.“ cevabını vermiş… Gerçi kendinin de Canan Kaftancıoğlu’ndan hiçbir farkı yok ama merak ettim acaba saçma olan nedir?

          Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK’nın kurucularından olan ve teröristbaşı Apo’nun sevgilisi olarak bilinen terörist Sakine Cansız’ın Paris’te öldürülmesinin ardından âdeta kardeşini kaybetmiş gibi ağıtlar yakmadı mı?

          Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü MLKP’nin kurucusu terörist için “Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam” mesajını paylaşan kişi değil mi? MLKP isimli terör örgütü, birçok polis ve MHP’li şehidin katili bir terör örgütü değil mi?

          Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından avukatlardan olan ve terör örgütü DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la aynı bölmede yakalanan ve DHKP-C için ölüm orucu eylemi başlatıp ölen Ebru Timtik’in anma törenine katılmadı mı?

          Canan Kaftancıoğlu, kendisine sorulan “Size göre PYD terör örgütü müdür?” sorusuna lafı on dakika evirip, çevirip “terör örgütüdür” diyemeyen kişidir.

          Canan Kaftancıoğlu, hendek-çukur ve Kobani olaylarında 846 kişinin azmettirici katili olan PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş’ın eğlence mekânlarındaki kadeh arkadaşıdır.

          Canan Kaftancıoğlu’nun terör örgütlerine yakınlık özeti bu iken, ona Milli Mücadele eden çağımızın Nene Hatun’u, Kara Fatma’sı mı diyelim? Rumculuğu, Ermeniciliği, Atatürk alerjisi, İslam düşmanlığı da bu özelliklerinin yanında diğer özellikleri değil mi?

          CHP’nin yancısı bazıları da Canan Kaftancıoğlu’nun bu hain özelliklerini savunamayınca “O zaman devlet gereğini yapsın. Öyleyse niye gereği yapılmıyor?” diye işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Ama bunu yaparken de hiç Canan Kaftancıoğlu’nun bu özelliklerine eleştiri getirmiyorlar. Geçen gün Haber Türk ekranlarında İP’li Ümit Dikbayır bu kurnazlığı sergiliyordu. Canan Kaftancıoğlu’na ne diyebilir ki, daha geçen hafta kendi Genel Başkanı Meral Akşener “Değerli il başkanım” diye hitap ediyordu ona…

          Tüm terör örgütlerine yakın birisi “Değerli il başkanı” olursa Meral Akşener’in İP’in paralarını emanet ettiği yeğeni Ümit Dikbayır ne diyebilir ki?

          “Devlet gereğini yapsın” ifadesini de bu gibi CHP yancıları aslında kaçış rampası olarak kullanmaya çalışıyorlar ama zaten devlet gerekeni yapmadı mı?

          Canan Kaftancıoğlu terör örgütleriyle ilgili “Düşüncelerim değişmedi” dediği konulardan yargılanıp toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası almadı mı? Kaftancıoğlu karar onanırsa cezaevine girmeyecek mi?

          “Herkese terörist diyerek nereye varacaksınız. Eğer terör örgütleriyle bağı varsa devlet gereğini yapsın. Niye gereğini yapmıyorsunuz?” diyerek bugün ahkâm kesenlerin Genel Başkanları Meral Akşener bakın mahkeme kararı sonrası felsefe-edebiyat yaparak terörist sevdalısı Canan Kaftancıoğlu’na hangi sözlerle sahip çıkmıştı:

          “Düşüncelerine katılmıyorum. Ama senin düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar savunurum. – Voltaire

          Yasama-yürütme-yargının güçler ayrılığını koruyamazsak, aynı bugünkü gibi hukuk siyasetin sopası olur. Ama o sopayı tutanlar unutmasın ki; gün gelir hukuk herkese lazım olur.

          Oysa Meral Akşener’in sahip çıktığı bu terörist sevdalısı kendisine üç yıl önce “Meral Akşener namussuz siyaset yapan kirli biridir” diyordu. Nasıl bir siyasi menfaat çılgınlığı ise Canan Kaftancıoğlu gibi birine bile bu derece sahip çıkıyorlar. Siyasi ve kişisel menfaatler için böyle birini Başbuğ Türkeş’in evine bile sokan utanmazları gördü bu ülke… Bu konuya tepki gösterdiğimiz için bize bile tepki göstermeye kalkan alçaklar oldu. Oysa Canan Kaftancıoğlu’nun destek verdiği, sempati duyduğu terör örgütleri kaç tane askerin, polisin ve Ülkücünün katilidir.

          Böyle birini CHP İstanbul İl Başkanı yapan Kemal Kılıçdaroğlu bu durumdan asla utanmaz. Kendisi de zaten onunla aynı çizgidedir. Savunmasına bakarsanız zaten nasıl aciz durumda olduğunu görürsünüz. Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkan kim varsa aynı zamanda terör örgütlerine sahip çıkmaktadır.

          Canan Kaftancıoğlu CHP’li sıfatını taşıyarak Atatürk’ün kemiklerini sızlatan birisidir. Bese Hozat kılıklı birisi CHP İstanbul İl Başkanı oldu ve hâlen CHP’de Atatürkçü kaldıysa bundan büyük utanç var mı onlar adına?