Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı ve uzun yaşam için dikkat çeken uyarılarıyla gündemden düşmüyor. Obezite karşıtı tavırları ve doğal beslenme taraftarı olan Canan Karatay, paketli ürünlere karşı çıkarak büyük çocuk herkesin doğal beslenmesinden yana. Canan Karatay bu sefer her evde bulunan, çocukların elinden düşürmediği bir ürünle ilgili endişe verici açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, sofralardan eksik olmayan hatta çocukların elinden düşürmediği meyve suları hakkında endişe verici açıklamalarda bulundu. Canan Karatay’ın meyve suları hakkında yaptığı uyarı, yeniden sosyal medyanın gündemine geldi.

Meyve suyu uyarısı
Çocuklarımız bizim geleceğimiz bu yüzden onların ne içtiğine karar vermek zorundayız. Özellikle gelişim çağlarında onları zararlı içeceklerden uzak tutmalıyız. Bazı içecekleri çocuklarımız çok seviyor. Ancak o içecekler onlara bağımlılık yapabiliyor. Bu da zamanla sağlıklarını bozabiliyor.

Canan Karatay son dönemdeki uyarılarıyla dikkat çekiyor. Son uyarısı ise çocuklarımızın pek çok sevdiği meyve suyuyla ilgili oldu. Türk mutfağından eksik olmaması gereken içeceğin hoşaf olduğuna dikkat çekildi.

Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir toplantıda kanser etkisi yapan besinler hakkında açıklamalarda bulunmuş ve bu toplantıda yaptığı açıklamada özellikle hazır meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirtmişti. Öte yandan Prof. Dr. Karatay bu meyve sularının, karaciğeri de yağlandırıcı etkisi olduğunu uyararak tüketilmemesi gerektiğini açıklamıştı. Peki çocuklarımıza ne tükettireceğiz? Çocuklar için yapmanız gereken en sağlıklı içecek hoşaf...

Ev yapımı hoşaf nasıl yapılır?
1 su bardağı kadar kuru üzüm
10-12 adet kadar kuru kayısı
1 adet kadar elma
½ su bardağı kadar kuru dut
½ su bardağı kadar toz şeker
1 adet kadar çubuk tarçın
2-3 adet tane karanfil
5 su kadar bardağı su


HOŞAF YAPIMI
İlk olarak kuru üzüm ve kuru kayısıyı iyice yıkayalım.
Sonrasında kayısıları dört parçaya kadar ayırın.
Bu işlemin ardından üzüm ve kayısıları bir kâseye koyunuz ve üzerlerine su ilave ederek yarım saat kadar bekletin.
Devamında ise yumuşayan üzüm ve kayısıyı hoşaf pişireceğiniz tencereye koyunuz. Elmayı küçük parçalara bölüp ilave ediniz.
Dut kurusunu, tarçın ve karanfili de koyunuz.
Üzerlerine 4 bardak su koyup orta ateşte kaynamaya bırakınız.
Hoşafı yapmak için 10 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave ediniz. Meyveler iyice yumuşayınca tadını ve suyunu kontrol ediniz.
Devamında ise isterseniz biraz soğutup soğuk olarak servis edebilirsiniz.

 

Editör: Haber Merkezi