Belediye tarafından hazırlanan afişlerde ilk etapta 50 işletmenin reklamı kentin farklı noktalarındaki bilboardlara asıldı. Yaklaşık 1 hafta süreyle billboardlarda kalacak afişlerde kentteki tüm esnafların reklamlarının yapılması hedefleniyor.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce koronavirüs salgınının başladığını hatırlattı.

Salgında en büyük sıkıntıyı çekenlerin küçük esnaflar olduğunu belirten Esen, "Genel anlamda bütün esnaflarımız etkilendi ama ben de ticaretin içinden gelen bir belediye başkanı olarak sürekli ne yapabilirizi düşündük." dedi.

Salgından esnafa yardımcı olabilmek için meclis kararıyla su ücretlerinde indirim yapıldığını ve kira desteğinde bulunduklarını ifade eden Esen, "Yerel esnafımıza elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de billboardlarda yerel esnafımıza destek olmaya çalıştık. Billboardlarda reklamlarını yaptık. Bu ne kadar etkili olur bilmiyorum ama kendi afişlerimizde belediyemizin yaptığı hizmetlerden ziyade bugün esnafa destek olma günü diye billboardlarımızın tamamını ticaret yapan esnaf arkadaşlarımıza tahsis ettik." diye konuştu.

Kentte esnaflık yapan Ömer Doğan da ücretsiz reklam desteğinden çok memnun olduğunu, işlerine fayda sağlayacağını düşündüğünü kaydetti.

Çankırı'da 18 yıldır esnaflık yapan Murat Gücükçapraz da reklam desteğinden dolayı Belediye Başkanı'na teşekkür etti.

Çalışmanın kendilerine fayda sağlayacağını aktaran Gücükçapraz, "Çok memnun olduk, hoşumuza gittik. Salgın yüzde 50 etkiledi bizi. İnşallah güzel günleri bekliyoruz. Her inişin bir çıkışı var, inşallah iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi