Süper Toto Süper Lig'in bitimine sadece iki hafta kala, ligde kalma mücadelesi veren iki takım karşı karşıya geliyor. İzmir ekibinin Timsah'a konuk olacağı bu maç, her iki takım için de hayati önem taşıyor. Göztepe, ligde oynadığı 32 maç sonunda 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 18 mağlubiyet ile 34 puanla 15. sırada bulunurken, Bursaspor, 6 galibiyet, 15 beraberlik ve 11 mağlubiyet ile 33 puanla 16. sırada yer alıyor. Bursaspor eğer Göztepe karşısında galibiyet alırsa, Süper Lig'deki yoluna devam edebilecek. Yeşil beyazlı ekip için kader maçı olan bu karşılaşma Göztepe için ise, ligden düşme hattından uzaklaşmak adına bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Futbol severler ise, nefeslerin tutulup izleneceği bu heyecanlı mücadeleyi canlı olarak izlemek için Bursaspor Göztepe maçı şifresiz canlı izle ve Bursa Göztepe maçı canlı skor kaç kaç? araştırması yapıyor. Türkgün.com olarak, Bursaspor Göztepe maçı şifresiz canlı izle detayları ve Bursa Göztepe maçı canlı skor kaç kaç? sorusunun yanıtını okurlarımız için hazırladık. İşte, Bursaspor Göztepe maçı ile ilgili tüm detaylar...

Bursaspor Göztepe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

19 Mayıs Pazar saat 16.00'da başlayacak olan Bursaspor Göztepe maçı, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak. Karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetirken, mücadele  beIN SPORTS 2'den canlı olarak yayınlanacak.

Bursaspor Göztepe maçı şifresiz canlı izlemek için buraya tıklayın (üyelik gerektirir)

Bursaspor Göztepe maçı muhtemel 11'ler...

Bursaspor: Okan, Shehu, Ertuğrul, Chedjou, Onur, Aytaç, Badji, Yusuf, Saivet, Latovlevici, Sakho

Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Alpaslan, Berkan, Poko, Castro, Borges, Halil, Serdar, Deniz

Bursa ve Göztepe'de son dakika

Yeşil-Beyazlı ekipte zorlu mücadele öncesinde Barış Yardımcı ile Tunay Torun sakat. Ayrıca genç sol bek Umut Meraş da cezalı olması sebebiyle takımını yalnız bırakacak isimler arasında yer alıyor. Göztepe’de kırmızı kart cezalısı stoper Reis’in yanı sıra sakatlıkları devam eden Grillo, Kadu, Ghilas, Atakan, Hakan ve Yasin maçta görev alamayacak. Sivasspor maçında dizinden sakatlanan golcü Jerome’un ise durumu maç saati netlik kazanacak. Yine Sivas sınavında kasığından sakatlanıp oynayamayan kanat Serdar ise sahadaki yerini alabilecek.

Kader haftası

Göztepe, Bursaspor’u yener pazartesi günü de Büyükşehir Belediye Erzurumspor Fenerbahçe’ye mağlup olursa bitime 1 hafta kala Süper Lig’e tutunmayı garantileyecek. Bursaspor ve Erzurumspor düşen takımlar olacak. Aksi sonuçlarda Göztepe şansını son hafta evinde oynayacağı Ankaragücü maçına bırakacak. Bursa ise yarın Göztepe’ye yenilirse her şartta küme düşecek. İki takım taraftarları kritik maç öncesi centilmenlik rüzgarları estirdi.

‘Bursa taraftarı bu maçı alır'

Ligde kalma yolunda yarın Göztepe ile final maçına çıkacak Bursaspor’da moraller yerinde. Yeşil-Beyazlılar’ın en büyük avantajı ise taraftarı. Bursalı taraftarlar zorlu karşılaşmanın biletlerini tüketirken, teknik direktör Mesut Bakkal da 12. adamın önemine vurgu yaptı.

Tecrübeli hoca, “Antalya galibiyetiyle moral bulduk. Ancak önemli olan Göztepe karşılaşması. Kazandığımız zaman bize neler getireceğini biliyoruz. Böyle maçların taktiği, anlayışı olmaz. Detaya falan girmeye yok. Ne olursa olsun kazanmamız şart” dedi. Bakkal şöyle devam etti: “Böyle maçlarda Bursa taraftarının maçı aldığını biliyorum ben. Bunu oyuncuyken de yaşadım. Son düdüğe kadar tribünlerden inanılmaz bir coşku ve destek bekliyorum.”

'Ligde kalmak için tüm ipler bizim elimizde'

Hem Bursasporlu hem Göztepeli futbolseverler sosyal medya üzerinden birbirlerine başarılar dilerken, iki grubun maç öncesi stada birlikte gideceği vurgulandı. Her iki takıma gönül verenler geçen sezon ve bu sene oynan maçlarda tribünlerde birlikte oturdu. Teknik Direktör Tamer Tuna, mutlak 3 puan için Bursa’ya gittiklerini belirterek, "Takımıma inanıyorum. Ligde kalmak için tüm ipler bizim elimizde. Bursaspor ve Ankaragücü maçlarını kayıpsız geçeceğiz" dedi.

44.randevu

İki ekip bugüne kadar lig ve kupada toplamda 43 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 16´sını Bursaspor kazanırken, 14 maçtan da galip ayrılan taraf Göztepe oldu. 13 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. İki ekip arasındaki son 6 maçın 4´'ü berabere sonuçlanırken Bursaspor ve Göztepe birer galibiyet elde etti. Bursaspor, rakibini uzun bir aradan sonra Süper Lig´e çıkmasının ardından oynadığı 3 maçta da yenemedi. Sezonun ilk yarısında İzmir´de oynanan karşılaşma da başladığı gibi golsüz eşitlikle sona ermişti.

Bursaspor evinde üstün

Bursaspor'un iç sahada ise Göztepe bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Daha önce yeşil beyazlı ekip, İzmir temsilcisini evinde ağırladığı 21 maçın 11'ini kazandı. Göztepe, Bursa deplasmanında yalnızca 3 galibiyet elde edebilirken, 7 randevu da berabere bitti. Bu sezon ligden düşmesi kesinleşen Akhisarspor´un ardından iç sahada en az puan toplayan (19) takım olan Bursaspor, dolu tribünler önünde kazanmak istiyor. Göztepe de, deplasmanda topladığı 10 puanla, Akhisarspor´un ardından dış sahada en az puan toplayan ekip konumunda bulunuyor.

Göztepe Avrupa'da tek

Göztepe için bu sezon dikkat çekici noktayı öne geçtiği maçlarda puan kaybetmemesi oluşturuyor. Sarı kırmızılı ekip bu sezon 10 maçta öne geçerken, 10´unu da kazanmasını bildi. İzmir temsilcisi aynı zamanda Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig dahil olmak üzere öne geçtiği maçlarda puan kaybetmeyen tek takım konumunda. Bursaspor ise bu sezon 10 maçta öne geçerken, bunların sadece 4´ünü kazandı. 4 kez de rakibiyle puanları paylaşan yeşil beyazlılar, 2 kez de mağlup oldu.

Mete Kalkavan geçen sezon da yönetmişti

Maçın hakemi Mete Kalkavan daha önce de, geçtiğimiz sezon Bursa´da oynanan Bursaspor - Göztepe maçını yönetti. Ligin ilk yarısında oynanan bu mücadeleden gol sesi çıkmadı. Kalkavan, bugüne kadar Bursaspor´un 21 maçını yönetirken; yeşil beyazlı ekip 6´şar galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 9 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Kalkavan, Göztepe´nin ise 7 maçında düdük çaldı. Bu mücadelelerin 5´ini kazanan Göztepe, birer beraberlik ve mağlubiyet aldı.

Taraftarlar biletleri tüketti

Öte yandan zorlu müsabaka öncesi yeşil-beyazlı yönetimin bilet fiyatlarında hafta içi indirime gitmesi üzerine, taraftarlar üzerine düşen görevi yaptı. Zorlu müsabakaya 2 gün kala biletlerin tamamını tüketen yeşil-beyaz sevdalıları, kader maçında 12. adam rolünü oynayacak. Hafta başından bu yana takıma moral vermek için şehrin belli yerlerine pankartlar açan taraftarlar yarınki zorlu müsabakada da 90 dakika boyunca takımlarına büyük destek verecek.

Süper Lig'e süper prim

Tepeden tırnağa şehir takıma yardım için birleşirken, iş dünyası da harekete geçmiş durumda. Ligde kalan Göztepe ve Evkur Yeni Malatyaspor maçları için Bursa’daki iş adamları takıma prim verme kararı aldı. Bunun için başlatılan kampanyaya Bursa Sanayi Ticaret Odası da destek veriyor. Kampanyada dün itibariyle 500 bin TL toplandığı olduğu ifade edilirken, rakamın 2 milyon TL’ye çıkarılacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi