Kurulduğu günden bu yana birçok alanda olduğu gibi Kurban Bayramlarında da mutad olarak sofrasına et girmeyen muhtaçlar için Kurban Organizasyonları düzenleyen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2021 Kurban Organizasyonları için hazırlıklarını tamamladı.

Basına açık olarak gerçekleştirilen ve İl Temsilcileri toplantısında konuşan Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, dört farklı bölge için fiyatları belirlediklerini duyurdu. Köylü: “Cansuyu Derneği olarak Ramazan aylarının başında Kurban çalışmalarımızı başlatıyor, hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2021 Kurban Bayramı kapsamında hazırlıklarımızı tamamladık ve fiyatlarımızı belirledik. Bölgelerdeki fiyatları göz önüne alarak yine dört farklı kurban bedeli oluşturduk. Buna göre Kurban bedelleri; Afrika’da 800 TL, Arakan ve Moro’da 1.200 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Yemen’de 1.650 TL, abluka altındaki Gazze'de ise 2.900 TL olarak belirlendi.” dedi.

Hangi bölgelerde kesim ve dağıtım yapılacağı hakkında da konuşan Köylü: “İnşallah Türkiye ve dünya üzerindeki kriz bölgelerini önceleyerek Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde kurban organizasyonları düzenlemeye gayret edeceğiz. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağını, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit ederek, ekiplerimiz ve yardımcı partner kuruluşlar ile iş birliği halinde kurban etlerini muhtaçlara ulaştıracağız.  Pandemi dolayısıyla dünya üzerinde sıkıntıların devam ettiği bölgeler var. Bazı bölgelere giriş çıkışlar yok. Bizde buna göre planlamamızı yaptık. Bölgelerin bir kısmına ekiplerimizi göndererek kesim yapacağız bir kısmına ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim yapacağız.  Her halükarda Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, belirlenen noktalarda kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Her sene olduğu gibi bu sene de bütün kurban kesimlerini bir hizmet olarak kayda alıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırmayı planlıyoruz.” dedi.

Cansuyu Derneği’ne bağışta bulunacak kişiler, Cansuyu online internet sitesinden (cansuyu.org.tr) kredi kartı yolu ile ya da Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbank'taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden kurban hisselerini ödeyebilecek. Ayrıca PTT’den 511 75 63 nolu posta çeki hesabına ödeme yaparak ya da Cansuyu il temsilciliklerinden makbuz karşılığında ödeme yapabilecekler.

Editör: Haber Merkezi