Kaleci tamam, bekler yerinde, stoperler sağlam...Orta sahada ofansı da var, defansı da... Forvet ‘Umut’, kanatlar hızlı ve canlı…Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe derbisinde sakladığı‘çok yönlü’ kadroyu sürdü Gençlerbirliği karşısına, ‘kendi oyununu oynamak’ düşüncesiyle… Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesiyle tehlike hattının dışına çıkan, iyi oynamaya başlayan, geçen hafta lider Demir Grup Sivasspor’u elinden kaçıran Gençlerbirliği de, üç önemli eksikle ‘kendi oyununu oynamak’ için sahaya çıktı.

Keyifli, iki takımın da ‘açık ve futbol’oynama isteğiyle iyi bir futbol gecesinin ilk işaretleriyle başladı maç…Ve 12 dakika sürdü. Ahmet Nur Çebi’nin, Fenerbahçe maçındaki hataları dile getirmesiyle, “VAR kayıtları açıklansın”, “Zorlu sohbeti tartışılsın” gündemleriyle gerilen hafta ilk tartışmalı pozisyonda maça yansıdı. Fırat Aydınus, Domagoj Vida’nın biraz tekvando, biraz güreş, aslında futbol dışı‘savunma’ sporlarından hangisi derseniz olur, hareketle gözünün önünde Nadir Çiftçi’yi engellemesini ‘görmedi’... Emre Belözoğlu’nun, Caner Erkin’in onlarca kat abartılı itirazına bir çok maçta sırtını dönen aynı hakem, Nadir’in yüzüne aldığı darbe izini gösterdiği itirazını kartladı. Faul çalınmasını beklerken sararan Nadir Çiftçi’nin, başlayan oyunda gerilimini elleriyle sürdürmesini ‘gören’ Aydınus, aynı dakikada otoritesini(!)kanıtladı.Futbol oynamak isteyen takımların keyifli mücadelesini beklerken, bir tarafın çok da haklı olmayan şekilde 10 kişiye düşmesi, dengeleri bozdu.

Gençlerbirliği daha geri çekildi. Beşiktaş daha öne çıktı, gönülsüz ve keyfi kaçıktı. Bu arada hızlı ayaklarına boş alan yaratan Gençlerbirliği, bir gol buldu. Sonra Beşiktaş baskısı, Gençlerbirliği yarı alanında itiş kakış arttı.Yasin Pehlivan’ın gözünün önünde yaptığını ‘görmeyen’ Fırat Aydınus, VAR‘gösterince’ bir kez daha kırmızı kartına el attı.Dakika 35…

Gençlerbirliği 1-0 önde ve 9 kişi… 10 kişi kaldığında biraz direnen, gol de bulan konuk takım 9 kişi kaldıktan sonra savunma çizgisini ceza alanına kadar çekmek zorunda kaldı. İlk yarıda savunması tuttu, ancak, ikinci yarının başında kazandığı kornerde eşitliği yakalayan Beşiktaş’a direnme şansı yoktu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin,“Eskiden olduğu gibi, sus payı için bizim lehimize bir iki hakem kayırması yapıp, başka takımları boğmaya kalkmasınlar. Biz Türk futbolu için adalet istiyoruz” sözleri oralarda bir yerlerde yankılanırken, böyle bir maçın oynanması... Anladık, bu sezon hakemler tartışmaların arasında kalacak, adaleti sağlamakta zorluk çekecekler… En azından ‘futbolu’ rahat bıraksalar…