Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Otomotivin en hızlı büyüyen markalarından Hyundai, Türkiye’de ürettiği modelleri bir yenisini daha ekledi. Markanın Kocaeli’de ürettiği 3’üncü model olan Bayon, B-SUV pazarında dengeleri değiştirmeyi hedefliyor. 15 Mart’ta bantlardan inmeye başlayan Bayon, kısa sürede 13 bin 500 adetlik üretim rakamına ulaştı. Hyundai, yıl sonuna kadar 35 bin adet Bayon üretecek. Aracın Türkiye lansmanında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, Türkiye için 6 bin 500 adetlik satış rakamı hedeflediklerini belirterek, “Şu anki planlarımıza göre, geri kalan 28 bin 500 adedi yurtdışına ihraç edeceğiz. Yurt dışında satılan model en çok 1.0 turbo hibrit model. İç pazarda ise 1.4 MPI motor talep ediliyor. Önümüzdeki aylarda 1.0 motorları da Türk tüketicisine sunacağız. Yüksek ÖTV sebebiyle 1.4 motorlar sunuluyor.

ULAŞILABİLİR SEÇENEKLER

Son kur artışlarından sonra Bayon’un paket seçenekleriyle ulaşılabilir olmasına özen gösterdik” dedi. Birazda müşterinin alım gücüyle de şekilleniyor bu iş. 1.0 turbo aracın maliyeti 1.4 motora göre tabi daha fazla.” SUV segmentindeki talebe de değinen Berkel, “Yıla ilk başladığımızda birçok marka yüzde 50’lik dilimde C-SUV satıyordu. Bunun oranı ilk 3 ayda yüzde 70’ler civarındaydı. Kurun artmasıyla C-SUV’da yüzde 50’lik dilimde kalan araç hemen hemen kalmadı. Bugün iyi bir C SUV almak istiyorsanız 400 bin liranın üstüne çıkmanız gerekiyor. SUV almak isteyen müşteri buraya ulaşamayınca B-SUV’a yöneliyor. B-SUV’da da yüzde 80’lik vergi dilimine giren paketleri var. Oraya da ulaşamayınca yüzde 50’lik vergili kısmında kendine araç almaya çalışıyor. İşte bundan dolayı yüzde 50 ÖTV diliminde kalan Bayon’un 1.4 Elite Style paketine yoğun talep var. Tamamen müşterinin alım gücüyle doğru orantılı bir ürün” ifadelerini kullandı.

201 BİN 900 LİRADAN BAŞLIYOR

Elektrikli modelleri andıran tasarımıyla dikkat çeken Bayon, üç parçadan oluşan aydınlatma grubu ve gündüz sürüş farlarıyla şık bir görünüm vadediyor. SUV gövde tipine uygun bir şekilde geliştirilen alüminyum alaşımlı jantlar, araçta donanım seviyesine göre 16 ve 17 inç seçeneklerine sahip. Aracın 9 farklı renk seçeneği var. İç mekana donanım seviyesine göre, 10,25 inçlik bilgi eşlik ediyor. Segment ortalamasında olan bagaj hacmi ise 411 litre. Başlangıç fiyatı ise 201 bin 900 lira olarak belirlenmiş.

ZENGİN VE GÜÇLÜ MOTOR

Bayon’da sunulan 48V hafif hibrit teknolojisi, 7DCT otomatik şanzıman ve 120 beygir gücüyle sunuluyor. 1.0 litrelik T-GDi motorun 100 beygirlik versiyonu ise 48V hafif hibrit teknolojisi olmadan da tercih edilebiliyor. 7DCT ile kombine edilen bu seçenek, 100 beygir gücünde. Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip bu etkili seçenek haricinde 6 ileri manuel veya 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla sunulan 1.4 litre 100 beygir atmosferik bir motor da var.

Editör: Haber Merkezi