2009'da İstanbul'da vahşice öldürülen Münevver Karabulut ve onu öldüren Cem Garipoğlu ile ilgili araştırmalar arttı. Cinayetten 6 ay sonra teslim olan Garipoğlu'nun nasıl öldüğü merak ediliyor. Avukat Rezan Epözdemir'in dava sürecine ilişkin açıklamalarınının ardından olay yine gündeme geldi. Peki, Cem Garipoğlu ne zaman, nasıl öldü? Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu kimdir?  İşte detaylar...

"3 MİLYON EURO TEKLİF ETTİLER"

Simge Fıstıkoğlu’nun YouTube kanalına konuk olan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Karabulut cinayetinin dava süreciyle ilgili çarpıcı detaylar paylaştı.

Epözdemir "Soruşturma aşamasındayken göz göze geldik (Cem Garipoğlu ile). Aşamalarda tehdit alıyorsunuz. Kurşun yolladılar, "Seni de öldüreceğiz" dediler, mektup yolladılar, 3 milyon euro teklif ettiler. Hepsini savcılığa bildirdim" diye konuştu.

CEM GARİPOĞLU NASIL ÖLDÜ

 Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra -17 Eylül 2009'da İstanbul'da teslim oldu.

11 Şubat 2010'da ilk kez hakim karşısına çıkan Cem Garipoğlu cinayeti şöyle anlattı:

"Telaşla cesetten kurtulmaya çalıştım. Evdeki bir bavulu aldım. Münevver'i cesedini bavula sığdırmaya çalıştım. Sığmayınca evden koşarak nalbura gittim. Testere aldım. Tekrar eve gelip önce başını kestim, sonra gitar kutusuna koydum. Cesedi de bavula yerleştirdim. Daha sonra korsan taksiyle evden ayrıldım. Evden ayrılmadan da önce kirli çamaşır sepetinde bulunan çamaşırlarla yerdeki kanları temizledim. Arabaya bindim ve Etiler'e geldim. Bagajdan bavul ve gitar kutusunu indirdim ve çöp konteynerine attım. Bilinçsizce ne yaptığımı bilmeden alışveriş merkezine geldiğimi anladım. Sonra Bahçeşehir'deki evimize gittim."
Mahkeme, 18 Kasım 2011'de Garipoğlu'na “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan, en üst sınır olan 24 yıl hapis cezası verdi.

Ölümle ilgili detaylar ise bir süre sonra ortaya çıktı:

- Ceset, infaz koruma memurları tarafından sabah 08'de bulundu.

- Garipoğlu, 3'lü koğuşta tek başına kalıyordu.

- Kamera görüntülerine göre, koğuşa kimse girmedi.

- Koğuş en son gece 02'de kontrol edilmişti.

- Garipoğlu kendi koğuşundan, aynı yerdeki diğer boş koğuşa geçti; başına poşet geçirdi ve çamaşır ipiyle kendisini boğdu.

- Cem Garipoğlu'nun cenazesi 13.50 sıralarında cezaevinden çıkarıldı.

10 Ekim 2014'te Silivri’deki 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği haberi geldi.

CEM GARİPOĞLU KİMDİR?

20 Ekim 1991 doğumlu katil zanlısı Cem Garipoğlu 3 Mart 2009 tarihinde cinayeti işlemiş, cinayetten 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da teslim olmuştur. Yargılama sonucunda 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. 10 Ekim 2014 tarihinde cezasını çektiği Silivri Cezaevinde kendini asarak intihar etmişti

MÜNEVVER KARABULUT KİMDİR?

Münevver Karabulut, İstanbul'da 7 Mart 1991 tarihinde, aslen Bolu, Mengenli bir ailenin ilk çocuğu olarak doğdu. Babası Süreyya Karabulut aşçı, annesi Nagihan Karabulut ev hanımıydı. Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan Karabulut, aynı zamanda üniversite hazırlık dershanesine de gidiyordu. Dershane döneminde Cem Garipoğlu ile tanıştı ve arkadaşlıkları başladı.

Editör: Haber Merkezi