Lig gitmiş, zirveden uzaklaşılmış. Önümüzdeki sezon Avrupa için en kısa yol kupa kalmış. Hedef belirlemişsin, “kupayı alacağız” diye. Üstelik rakibin Kayserispor’da 7 futbolcu eksik ve 10 kişi kalmış. İsteyen, arzu eden çıkar takır-takır futbolunu oynar, rakibini boğar net bir galibiyetle yoluna devam eder.

Ama nerede, böyle oynayan takım. Elin oğlu son dakikada golü bulur, seni kupanın dışına atar.

Koskoca Fenerbahçe’nin eksik rakibi karşısında doğru dürüst, izleyenleri ayağa kaldıracak pozisyonu yok. Valencia sahada “Yokları” oynuyor, Serdar Dursun neden 65 dakika bekliyor, neden çift forvete dönülmüyor, onu da anlamak mümkün değil. Tamam topa sahip oluyorsun da, pozisyon üretememenin nedeni ne ? Orta sahaya bir tane yaratıcı, rakip eksilten, ara toplar atan bir futbolcu alınmaz mı ?

Fenerbahçe’de o kadar soru var ki, cevap arayan.

Futbolcular yetersiz, hepsi “ben de gider miyim acaba” diye bekliyor. Yönetim çaresiz, basiretsiz. İsmail hocanın geleceği belirsiz. Kucağına bir bomba bırakılmış, ne yapsa olmuyor, o da panik halde. Bu sistemsizlik, bu isteksizlik, bu çaresizlik devam ederse, lig, kupa gitti, Konferans Ligi de biter.

10 kişi kalan rakibe elenilmesi sonucunda taraftar durur mu ? İşte o artık zor !