Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında İtalya ile karşı karşıya geliyor. İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta İtalyan forması giyen Chiellini'nin yaşı ve takımı merak ediliyor. Peki, Chiellini kimdir, hangi takımda oynuyor? Ayrıntılar haberde...

CHİELLİNİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Giorgio Chiellini (d. 14 Ağustos 1984, Pisa) İtalyan futbolcu. İtalya Millî Futbol Takımı ve Juventus FC oyuncusu. Ayrıca Giorgio Chiellini, Torino üniversitesinde ekonomi alanında yüksek lisans eğitimi görmüş, 2017 Nisan'da mezun olmuştur.

2004 yılında Livorno'dan Juventus'a transfer olan oyuncu Serie A'da ilk sezonunu Fiorentina'da kiralık olarak geçirdi. Bu kulüpteki üstün performansı nedeniyle Juventus'ta oynamaya hak kazandı.

2005-06 sezonundan beri Juventus'ta görev yapan Chiellini, İtalya'nın en iyi savunmacıları arasına girmeyi başardı. Birçok kez İtalya'nın U-22 takımına kaptanlık yapan Chiellini, 2007 yılından beri İtalya millî takımı forması giyiyor.

İtalya Millî takımı ile ilk maçına ise 2004 yılında Finlandiya karşısında çıktı.

Juventus'un Inter ile karşılaştığı maçta eski Juventus'lu Zlatan İbrahimoviç'e yaptığı inanılmaz markaj ile maçın adamı olmaya layık görüldü.

01.07.2015 tarihi itibariyle Juventus takımına katılmıştır.

Giorgio Chiellini Juventus klubüyle, 30.06.2018 tarihine kadar 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Editör: Haber Merkezi