Mutlu bir evliliğin sırrını verdiğini iddia edenler birkaç maddede bu işi özetlerler.

İyi günde kötü günde yan yana olmak, karşılıklı güven, birbirini değiştirmeden olduğu gibi kabul etmek vesaire…

CHP biricik aşkı HDP ile mutlu son yaşamak adına elinden gelenin fazlasını yaptı.

***

CHP’li yöneticiler HDP’nin barajı geçmesi için seferber oldular, ailecek HDP’ye oy verdiğini itiraf ettiler, barajı geçmesini pilav dağıtarak kutladılar.

PKK’lı teröristlerin tabutuna sırt verdiler, kaynaklarını PKK’ya aktaran belediyelere kayyum atanmasına öfke kustular, PKK övücüsü siyasetçilerin adalet önünde hesap vermesine en üst perdeden tepki gösterdiler.

CHP, HDP’nin hem iyi gününde hem de kötü gününde yanındaydı.

***

Kapalı kapılar ardında yaptıkları görüşmelerde o kadar içli dışlı oldular ki, HDP’lilere “PKK ve Öcalan konusunda aramızda görüş ayrılığı olduğunu düşünmüyoruz” dedirtecek kadar güvence verdiler.

Karşılıklı güven de tesis edildi.

***

Televizyona çıkan her CHP’li söze terör suçundan içeride olan HDP’lileri savunarak başladı, derhâl serbest bırakılması gerektiği ile bitirdi. Sırtını PKK’ya yaslayanların, PKK sizi tükürüğüyle boğacak diye salya akıtanların, terörist Öcalan’ın heykelini dikme hayalleri kuranların itinayla öcü olmadığını, onların aslında birer sevgi pıtırcığı olduğunu savundular.

Teröre açıktan destek vermelerine rağmen “HDP’yi meşru” görmeleri gözlerinin kör olmasından değildi, birbirlerini oldukları gibi kabul etmelerinin beyanıydı.

***

Her açıdan bakıldığında CHP-HDP aşkı mutlu sonla bitmeyi hak ediyordu.

Onlar da kıyılması gereken Katolik nikâhı için yer olarak TBMM’yi, zaman olarak da Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünden üç gün önceyi seçtiler.

Salı günü eller bir tek terörle mücadelenin sekteye uğratılmasında paydaşlık kurmak amacıyla havaya kalkmadı, sınırlarımız ötesinde yuvalanan terör belasının yerinde imhasına “hayır” için havaya kalkan eller aynı zamanda CHP ve HDP’nin Katolik nikâhıyla birbirlerine “evet” dedikleri tüm dünyaya duyuruldu.

***

HDP’li Pervin Buldan’ın bile yanındakilerin tüm uğraşına rağmen yanlışlıkla “evet” oyu verdiği oylamada CHP’liler tereddütsüz tam kadro terörle mücadeleye “hayır” dedi…

HDP ile geri dönülmez yollara giren CHP, olurda iktidara gelirse terörle mücadele hususunda ne yapacağı konusuna nokta koydu…

Onlar erdi muradına, biz çıkalım kerevitine…