Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in siyasi proje ortağı HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli “Kürdistan'da kazanacağız, batı da AK Parti'yle MHP'ye kaybettireceğiz.” dediği günden bu yana yaklaşık bir ay geçti. Hala ne Kemal’den, ne Meral’den çıt yok…

Bir ses çıkaramadıkları gibi “kürdistan” konusunu iyice benimsediklerini gösteren gelişmeler olmaktadır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye’den toprak parçası alıp sözde kürdistan’ı oluşturma hedefinde olan YPG’yi “Bize saldırmaz onlar” diye koruduğu günlerde, Edremit’ten gelen görüntüler CHP’nin artık bölücü ruhla bütünleştiğini göstermiştir.

CHP'nin Edremit Belediye Başkan adayı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve işadamı olduğu söylenen kişi arasında geçen diyaloglar milli ve manevi değerlere karşı CHP’nin gerçekten bir tehlike olduğunu göstermiştir.

CHP’li yöneticiler mikrofon kapalı sanıp, gerçek yüzlerini gösterince CHP’nin toplumun değer yargıları karşısında nasıl tehlike olduğu somut bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Olayla ilgili kişiler ve aralarında geçen diyaloglar ise aynen şu şekilde tüm medya kuruluşlarına yansımıştır.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in konuşması sırasında Cuma selası okunmaya başladı. Milletvekili Aytekin, "Uzun sürecek arkadaşlar, ben konuşmamı burada sonlandırıyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.

Ensar Aytekin kürsünün yanından ayrılırken, CHP Edremit İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş, Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan arasında konuşmalar ve şakalaşmalar başladı. O anlar, canlı yayın yapan televizyon kanalının görüntülerine yansıdı. Olayın ardından bazı televizyon kanalında yayınlanan görüntülere göre, partililer arasında şu konuşma geçti:

CHP Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, 'Hoca bizimle ..… geçiyor' dedi. CHP İlçe Başkanı Gerkuş da 'Ağdalı okuyor' diye konuştu. Bu sırada CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan'ın yanına, Edremit'te müteahhitlik yapan Fettah İçen geldi. Hasan Arslan, "Fettahoğlu neredesin ya" diyerek karşıladı. Eski Başkan İnceoğlu ise Fettah İçen'i kastedip, "Bu sefer oylar bize" dedi. Arslan da "Herhalde oyun benim" dedi. Fettah İçen ise "Yok ağabey bizim oy Kürdistan'a" dedi. İçen'in ne dediğini anlamayan Arslan'a, aynı sözleri İnceoğlu ve İçen tekrarladı. Selman Hasan Arslan da "Hee bize verecek demektir" dedi. İçen, Hasan Arslan’ı göstererek, "Kürdistan işte" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Başta Kemal ne yaparsa, elbet örgütü de ona ayak uyduruyor. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi HDP-pkk çizgisine getirince elbette CHP içindeki söylem ve eylemlerde ona göre şekil alıyor.

HDP ile ittifakı büyük pişkinlikle yapan CHP’nin Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da geçtiğimiz gün "31 Mart seçimlerinde PKK'lıdır hiç fark etmez oylarını istiyoruz" diyerek CHP’nin rezil halinden bir kesit daha sunmuştur.

Ben CHP’nin sadece oy uğruna HDP-pkk çizgisine getirildiğine inanmıyorum. Bu uluslararası bir projedir.

Mustafa Kemal’in askerleri nasıl olduysa, Öcalan’ın militanlarına dönüşmüştür.

Atatürk tarihte “kürdistan” diyenleri toprağa gömmüşken, mevcut CHP yöneticileri başının üstüne çıkarmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu bu yüzden “Kürdistan'da kazanacağız” diyen HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’ye susarak destek vermektedir.

Bu durum CHP’nin tarihi misyonuna, miras bırakan Atatürk’e karşı çok büyük ihanettir.

Mevcut CHP için Atatürk’ün fikir ve düşüncelerinden çok, teröristbaşı Öcalan’ın fikir ve düşünceleri önemli hale gelmiştir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin  “HDP’yle poz vermekten, Türk düşmanlarıyla kol kola girmekten, aziz Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktan hiçbir rahatsızlık duymamaktadır.

Cumhuriyet’i kuran CHP nerede, bugünkü CHP nerede?

CHP işgal edilmiş, yabancı hayranlarının, emperyalist emellerin çekim alanına girmiştir.

CHP’ye gönül veren vatandaşlarımıza yapılan haksızlıklar diz boyudur.

Hangi vicdan sahibi kardeşimiz CHP’nin politikalarını meşru kabul edebilir?”  şeklindeki sözleri CHP’nin ihanet özeti olmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu “Kürdistan'da kazanacağız” diyen pkk’lılarla hem gönül, hem de seçim ittifakı yapmaktadır. Yancısı Meral Akşener de bu ihanetleri, rezaletleri desteklemektedir.

Ne Kemal Kılıçdaroğlu, ne Meral Akşener HDP’ye ses çıkaramamaktadır. Beraber ittifak yapıp girdikleri yerlerde kazanırlarsa HDP’ye nasıl diyet ödeyecekler çok merak ediyorum.

CHP’yi HDP-pkk çizgisine getiren Kemal Kılıçdaroğlu’na hiçbir sözümüz yok da, Meral Akşener nasıl oldu da “Asena” diye anılırken “Heval Meral” oldu…

CHP-HDP-İP birlikteliği bir projedir. Bu projeyi bozacak olan da Türk milletinin 31 Mart günü göstereceği iradedir.