CHP kurultayında hem renkli görüntüler vardı, hem de bozulan siyasi genetik yapısına uygun olarak ihanet mesajları verilmeye devam edildi. Öncelikle renkli görüntülerden birinin örneğini vereyim. On parti değiştirdikten sonra CHP’ye geçen Tombalak Yaşar’ı CHP kurultayında konuşturmuşlar. Tombalak Yaşar, konuşmasında “Ayasofya önünde namaz kılanları” tehlike olarak gösteriyor, CHP’nin kurultayının önemini bu tehlikeye işaret ederek vurguluyordu. Tombalak Yaşar’ın en komik cümlesi de “Türk dünyasının gözü, kulağı CHP kurultayında” olmuştur. Herhalde Türk dünyası “CHP, Türk milletine yine hangi ihaneti yapacak?” diye gözünü, kulağını CHP kurultayına dikmiştir. Bu Tombalak Yaşar’ın CHP kurultayında konuşturulması, onun MHP’ye yönelik ahlaksız, seviyesiz, iftira yüklü konuşmalarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla yaptığının delili olmuştur. Tombalak Yaşar’ın HDP’ye geçeceği günleri bekliyoruz.

Biz, HD(P)KK sevdasından vazgeçmeyen CHP’nin esas aktörü Kemal Kılıçdaroğlu’na dönelim.

Tombalak Yaşar’ın “Türk dünyasının gözü, kulağı CHP kurultayında” dediği yerde, Kemal Kılıçdaroğlu neler konuşmuş bakalım:

Siyasal iktidar başta Kürt sorunu olmak üzere toplumsal ayrıştırma yaşatmakta ve politikalarını bunun üzerine inşa etmektedir.”

Başta Kürt sorunu olmak üzere demokrasi temelinde, TBMM’nin öncülüğünde çözülecek. Kürt sorununu egemen güçlerin bir manivela olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz.”

Kayyum uygulamalarına son verilecek, seçimle gelenlerin ancak seçimle gitmeleri garanti altına alınacaktır.”

Örneğin saray talimat veriyor, ‘Osman Kavala içeride kalacak’, yargı gereğini yapıyor. Örneğin ‘Selahattin Demirtaş içeride kalacak, hapse atacaksınız, beraat mi boş verin onu, üst mahkeme, alt mahkeme boş verin onu, içeride kalacak’, gereği yapılıyor, içerde kalıyor.”

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasındaki sırf şu cümlelerle bile HD(P)KK’ya nasıl hizmet edeceğinin işaretini devam ettirmiştir.

          Türkiye’nin bir “terör meselesi” varken, bunun adını “Kürt sorunu” şeklinde tanımlamak, terör örgütü PKK’ya nefes aldırmak, HD(P)KK’ya alan açmak için özenle seçilmektedir. Türkiye’de “Kürt sorunu” tanımını kim kullandı ve şimdi kullanıyorsa terör örgütünün üzerine meşrulaştırma örtüsü atma çabası göstermektedir. Geçmişte AKP hükümeti bu tanımda bulunuyordu. Hatasını anladı ve şimdi terör meselesini, terör örgütlerinin anladığı dilden çözme kararlılığını gösteriyor. Dün PKK açılımını AKP yapıyordu, bugün ise CHP yapıyor. CHP özellikle son 5 yıldır PKK açılımı yapmaktadır. Her eylemini, söylemini terör örgütü PKK’nın mutlu olması için belirliyor, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile her aldığı kararda iş birliği yapmaya devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP kurultayında yaptığı konuşmada özetle diyor ki:

“CHP iktidarında, Kürt sorunu adını vererek terör örgütü PKK’nın taleplerini yerine getireceğiz.”

“CHP iktidarında, terör örgütü PKK’nın yardım ve yaltakçısı Osman Kavala ve terörist Demirtaş gibi kim varsa hepsi serbest bırakılacak.”

“CHP iktidarında, HDP’li belediye başkanları istediği kadar terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık etsin, onlara asla dokunulmayacak.”

Tombalak Yaşar, Türk dünyası bu ihanetler için mi CHP’yi izliyor?

Kemal Kılıçdaroğlu “Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” diyor. Kim acaba bu dostlar?

CHP’yi iktidara götürecek olan CHP yancısı Meral Akşener mi, Ahmet Davutoğlu mu, Ali Babacan mı, Temel Karamollaoğlu mu?

Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun asıl güvendiği yoldaşı ve sırdaşı HD(P)KK mı?

          CHP yerel seçimlerde bunların desteğiyle bazı büyükşehirlerde kazanan oldu. Ama bakın İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in, Antalya’nın, Mersin’in, Adana’nın içler acısı haline… Koltuğa oturdukları günden bugüne yaklaşık 1.5 yıl geçti. Oturdukları günden beri ağlıyorlar. CHP’nin “Her şey güzel olacak” sloganı etrafında toplanmanın Türkiye’ye nasıl bir zaman ve hizmet kaybı yarattığını herkes gördü. Böyle bir CHP’ye hangi Türkiye teslim edilecektir? CHP, Türkiye’de iktidar olsa terörist Demirtaş ve Osman Kavala gibilerin zihniyetiyle yönetilir herhalde…

CHP kurultayı bir kez daha gösterdi ki, CHP günden güne ihanetin bataklığına saplanmaktadır.

          Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’yi çok büyük bir başkalaşım içine sokmuş ve CHP artık Türkiye merkezli düşünen bir parti değil, Kandil ve Pensilvanya merkezli düşünen ve uygulayan bir parti haline gelmiştir.

          CHP’nin bu ülke hayrına artık bir düşüncesi olmayacağı netleşmiştir. Terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP’yi dost edinen CHP’den medet ummak mümkün müdür?

          CHP kurultayının renkli görüntüsü Tombalak Yaşar, ihanet manzarası da Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarıydı.