CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, HaberTürk'e konuk oldu. CHP, İYİ Parti, SP ve HDP'nin hazırladığı iddia edilen anayasa taslağı ile ilgili konuşulduğu esnada söz hakkı alan Başarır, Türk Silahlı Kuvvetleri için “Devletin ordusu Katar'a satılmıştır” ifadesini kullandı.

"AK PARTİLİ ÜNAL: DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR

CHP'li vekilin bu ifadesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sert sözlerle tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ünal, "Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir" dedi.



MHPLİ YÖNTER: SATILMIŞ DEVŞİRİLMİŞ BEDBAHLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Kahraman Türk ordusuna satılık diyenler mülevves müstevlilerden geriye kalan kalıntılarıdır! Ordumuz milli varlığın bekçisidir, milliyetsiz ve milletsizler bilemez...Ordumuz dosta güven düşmana korku salar, satılmış ve devşirilmiş olan bedhahlar bu tarihi gerçeği idrak edemez...” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz

Kalın, Twitter'daki hesabında şunları yazdı:

''Geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk Ordusuna dil uzatıyor. Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteğimiz tamdır.''

AK Partili Çelik'ten CHP'li Başarır'a tepki

Çelik, bu ifadelere tepki gösterirken, "Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz. 'Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmelerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz" dedi.

KORKMAZ KARACA: SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ, BU MÜPTEZEL HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman ordusuna “ Satılmış” ifadesini kullanan bu ahlaksız ne acı ki , bu milletin vekili sıfatını taşıyor. Savcılar derhal harekete geçmeli ve hukuk önünde bu ahlaksızlığın hesabını bu müptezel vermeli.” dedi.

Editör: Haber Merkezi