Hafta sonu düzenlenen HDP Kongresine Kılıçdaroğlu'nun CHP'sini temsilen, 9 Ocak 2017 tarihindeki Anayasa değişikliği oylamalarında HDP saflarına oturmak suretiyle HDP-CHP iş birliğini ifşa eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu katılmıştır.

Kongre salonunda İstiklâl Marşı’mızın okunmamış olması Kandil’in siyasi şubesi olan HDP’nin geleneği hâline gelmiştir. Peki, Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı olan zat İstiklâl Marşı’mızın okunmamasına bir tepki göstermiş midir?

Aynı CHP’li temsilci; milletimizi bölmeyi, devletimizi yıkmayı amaçlayan teröristler “devrim şehidi” olarak anılıp bu leşlere saygı duruşunda bulunulduğu esnada ne yapmıştır? Ayağa kalkıp ihanete iştirak etmiş midir? Yoksa bu rezilliğe tepki gösterip salonu terk etmiş midir?
Türkiye’nin beka mücadelesinde daima karşı cephede yer aldığı hâlde millî meseleleri sömürü hâline getirmeyi siyaset zanneden Kılıçdaroğlu hakkında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin 8 Mayıs 2019 tarihli konuşmasını hatırlatmakta fayda mülahaza ediyorum.

Buyurunuz:
“CHP Genel Başkanı ve Sözcüleri önde T.C. tabelasını asarlar, arkada ‘YPG bize mi saldıracakmış!’ diyerek tıkır tıkır karanlık işlerine bakarlar. Önde şehit cenazesine katılırlar, arkada şehit yakınlarına terörist iftirası atarlar.

Ön tarafta T.C. tabelası koyarlar, arkada HDP’yle buluşurlar, Kandil’in destek mesajından mutluluk duyarlar. Önde Kuvay-i Milliye pozu verirler, arkada kuvay-i melanete kucak açarlar. Çünkü önde başka, arkada başkalar. Önce T.C.’yi asarlar, sonra da hıyaneti askıya çıkarırlar.”

Editör: Haber Merkezi