Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türkiye’nin artık milli güvenlik meselesi ve terör örgütlerinin ilham kaynağı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu meşru gördüğümüz HDP ile çözebiliriz” şeklinde başlattığı gündem sonrası HDP kendi bölücü gündemini tekrar güncellemeye başladı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay “Sayın Öcalan gerçekliğini görmezden gelme imkânı yoktur. Muhataplık tartışmaları kapanmıştır” ifadesiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı gündemi yorumlamış, geçtiğimiz günlerde de HDP’nin sözde milletvekili İmam Taşçıer “Anayasa’nın ilk dört ile 40 ve 41’inci maddesi değiştirilmezse, bazı kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt sorunu tartışılamaz. Kürtlerin talepleri de bellidir. Muhatabınız da Öcalan’dır.” diyerek asıl hedeflerini bir kez daha dillendirmiştir.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den başka ne tavır bekliyordunuz ki?

HDP’nin A’dan Z’ye kuracağı her cümle Türkiye’yi bölmek, parçalamak dışında ne olabilir ki?

Hadi Kemal Kılıçdaroğlu kendi başlattığı “Kürt sorunu” meselesine dayanarak Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesini isteyen HDP milletvekiline haddini bildirsin…

Ağzını açıp HDP’ye bir kelime dahi tepki gösteremez. HDP milletvekili de çıkıp “Kemal Kılıçdaroğlu sen kime ne anlatıyorsun? PKK’nın kapatılan televizyonu IMC TV’ye çıkıp ‘Anayasa’nın 2. ve 3. maddeleri değişecek mi?’ sorusuna ‘Tabi, söyledik bütün bunları’ diyerek cevap veren değil misin? derse ne cevap verecektir?

Bir de bunlar “Osman Öcalan TRT’ye çıktı” diye siyaset cazgırlığı yapıyor. Sen PKK’nın televizyon kanalına niye çıkmıştın?

“Kürt sorunu vardır” diyen aslında “PKK ne talep ediyorsa onu yerine getir” demek istiyor. HDP milletvekili de çok açık bir şekilde PKK’nın talebini dile getirmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’nin durduğu nokta aynıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifak ekibi de aynı kendi gibidir. Ali Babacan şu an ‘uygun iklimin’ olmadığını, ileride “zemin ve şartlar daha uygun olduğunda” Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini söylemedi mi? Temel Karamollaoğlu’na Anayasa’nın ilk dört maddesini sorduklarında “Neden tartışılmasın, bunu yani, bizim oturup konuşacağımız zaman, bunun özüdür esas olan. İfade ettiğimiz her maddeyi açarsak niye olmasın ki?“ demedi mi?

Meral Akşener’in yardımcısı Bahadır Erdem’in “Anayasa’nın ilk üç maddesi değişebilir. Anayasa’nın ilk üç maddesinde ‘kıyamet kopartacak şeyler yok” yaklaşımlarını nasıl unutalım?

CHP ve ekibi tek merkezden yönetilen ihanet şebekesidir. Bakın bakalım CHP’nin ve yancılarının HDP’den ne farkı vardır?

Editör: Haber Merkezi