Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türk siyasetinde Kemal Kılıçdaroğlu kadar zavallı bir hale düşmüş başka bir parti genel başkanı gösteremezsiniz. Kendisinin besleyip büyüttüğü bir partinin genel başkanı, kendi partisinin belediye başkanları üzerinden kendini tehdit ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu resmi olmasa da Cumhurbaşkanlığı adaylığını defalarca açıklayan biri olarak, şu an resmen 6’lı masa içinde terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu bu uğurda kendi partililerini uyardı ve hatta tehdit edercesine “Bana destek vermiyorsanız yolumdan çekilin” dedi. Daha sonra da “Benimle misiniz?” çağrısında bulundu. Bunun üzerine Mansur Yavaş da, Ekrem İmamoğlu da “Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” demişlerdi.

Tüm bunlara rağmen Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ikilisi üzerinden hala mikserlik yapmaya devam ediyor. Bir gün “Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor”, diğer gün “Mansur Yavaş’ı destekliyor” haberleri yapılıyor. Meral Akşener, kamuoyu önünde bu isimleri destekleyebileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde de CHP’li siyasetçi-gazeteci Barış Yarkadaş “İP’lilerden edindiğim bilgiye göre Meral Hanım ve Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde dar bir grupla oturup konuştular ve iddiaya göre Meral Hanım, Mansur Bey’e ‘Adaylık düşünüyorsanız çıkın biz de sizi destekleyelim’ diyor. Mansur Bey, Meral Hanım'ın bu sözlerinden sonra bir 10 saniye susuyor, herhangi bir cevap vermiyor, herhangi bir yorum yapmıyor” açıklamasında bulundu. Ne Meral Akşener ne de Mansur Yavaş bu iddiayı yalanlamadığına göre böyle bir diyalog demek ki yaşandı.

Mansur Yavaş menfaatleri için garantici yaklaşmayı seven biridir. O yüzden öyle birden yorum yapamaz.

Ama benim anlamadığım bu adamın ne özelliği var da pişirilip pişirilip menüye konmaktadır?

Ankara’da biz yaşıyoruz. 3 yıldır hangi hizmeti yapmış, hangi vaatlerini gerçekleştirmiş?

Ankara’nın çehresinde zerre değişen bir şey var mı?

Her beceriksizliğini, çapsızlığını sosyal medya algısıyla örtmeye çalışıyor.

Hangi milli konuda bir duruşu olmuş?

Hangi siyasi ve ideolojik tutarlılığı var?

Dürüstlük maskesiyle adının karışmadığı şaibeli bir olay kaldı mı?

Tekrar tekrar söylüyorum. Eğer Mansur Yavaş aday olursa zaten en zayıf halka olacaktır. Eski HSYK Başkanvekili şahıs ile yaptığı telefon görüşmesinin videosu her miting meydanında izletilirse bir ayda havlu atacaktır. Kendisine sadece şu sorulacaktır: “Siz para karşılığı ne görüntüsü sattınız?”

Bağımsız yargı üzerine düşeni yapsın, karşınıza “Para her şeyi yapar diyen, para için her şeyi yapar” profili çıkacaktır.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayının kimin olup olmamasıyla ilgilenmiyor aslında. Çünkü o treni kaçırdıklarının kendi de farkında. Sadece bu isimler üzerinden kendi partisini güçlendirmeye çalışıyor. Bunu yaparken de CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’li belediye başkanları üzerinden paspas gibi eziyor. Yoksa Mansur Yavaş’ın ve Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olamayacağını o bilmiyor mu?

6+HDP masasında asıl eğlence bundan sonra başlıyor. İyi izleyin, eğlence tavan yapacak.

Editör: Haber Merkezi