KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN

CHP’nin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve DHKP-C, YPG, FETÖ gibi terör örgütleriyle olan karmaşık ilişkisi sorgulanmaya devam ediyor. CHP’nin terör örgütleriyle ilişki ve iş birliğinin detayları şimdiye kadar birçok olayla kendini gösterdi. CHP’li milletvekillerinin teröristlerle olan ilişkisi ise Aşk-ı Memnu’yu aratmayacak bir hal aldı. Cumhuriyet değerlerine bağlı olması beklenen CHP’nin her geçen gün terör örgütlerine yakınlaşması da Atatürk’ün, “Ne bileyim sonuna kadar CHP’nin benim partim olarak kalacağını” sözünün ne kadar isabetli olduğunu gözler önüne serdi. Terör örgütü mensubu teröristlerle ilişkisi sorgulanan isimlerin başında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Terör örgütü propagandası, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının CHP’liler tarafından ziyaret edilmesi ise artık rutin bir hadise olarak görülüyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında FETÖ’nün medya ayağından tutuklu olan ve haklarında tahliye kararı verilen Ilıcak ve Altan kardeşler için “arkadaşlar” diyerek söz etmesi partilileri tarafından tepkiyle karşılandı. FETÖ’nün “Amirallere Suikast” kumpasındaki iftiraları nedeniyle intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar “Sayın Kılıçdaroğlu, şayet ‘Arkadaşlar’ diye Nazlı Ilıcak’tan, Ahmet Altan’dan bahsediyorsanız bize hangi sıfatla hitap edeceksiniz?” ifadelerini kullandı. Ergenekon kumpasında hapis yatan CHP milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise “Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan tahliye olmuş... Sebep oldukları ise toprak altında yatmaya devam ediyor!” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık 2016 tahinde Adana’da yaptığı mitingde FETÖ tutuklusu olan bu isimleri teker teker okumuş ve alkışlattırmıştı.

 

MAHMUT TANAL

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen iki şahıs, Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmişti. DHKP/C terör örgütü ile irtibatları bulunan şahısların üst aramalarında, bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulunmuştu. 15 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen bu olay basının dikkatinden kaçmamış, DHKP-C’li teröristlerin neden CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın ismini verdikleri sorgulanmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, teröristbaşı Öcalan’ın posterleri altında miting yapmasıyla uzunca bir süre kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. DHKP-C’li teröristlerin CHP’ye olan bu yakınlıkları akıllara birçok soru işaretini getirmiş ve neden CHP milletvekillerini tercih ettikleri uzunca bir süre tartışılmıştı.

SEZGİN TANRIKULU

CUMHURIYET Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki makam odasında DHKP-C’li teröristler tarafından şehit edilmesi olayıyla ilgili hazırlanan iddianamede, teröristlerin Kiraz’ı rehin aldıkları esnada güvenlik güçlerinden duydukları yakınlık nedeniyle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun müzakere için adliyeye gelmesini istedikleri ortaya çıkmıştı. Tanrıkulu aynı zamanda DHKP/C terör örgütüne yönelik operasyonda yakalanan, örgütün Türkiye Komitesi üyesi Barkın Timtik’e destek için duruşmasına da katılmıştı. Sezgin Tanrıkulu’nun daha önce de PKK cenazelerine katıldığı görüntüler medyada yer almış, her fırsatta terör örgütü PKK, YPG, DHKP-C’yi savunur nitelikteki ifadeleri kamuoyuna yansımıştı. CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve dönemin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 19 Kasım 2015 tarihinde öldürülen terörist Aziz Güler’e taziyede bulunmuştu.

VELİ AĞBABA

BARIŞ Pınarı Harekâtı’yla hakimiyeti sağlayan Mehmetçik’e uzaktan kumandalı bomba ile saldırı hazırlığındayken etkisiz hale getirilen YPG’li terörist Özge Aydın kod adlı Ceren Güneş’in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından bir süre önce TBMM’de ağırlandığı ortaya çıktı. Muğla’da terör örgütü PKK yandaşlarıyla tanışan terörist Ceren Güneş, önce PKK’ya daha sonra da Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG’nin saflarına katıldı. Suriye’de düzenlenen operasyon sonucu etkisiz hale getirilen Güneş, Ağbaba ile TBMM’de basın toplantısına katılmıştı.

CANAN KAFTANCIOĞLU

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu teröristbaşı Öcalan ile aynı karede yer alan terörist Sakine Cansız için attığı tweetlerde, terörist Sakine Cansız’ı ve yanındaki diğer iki teröristi “devrimci” olarak nitelemiş, teröristlerin ölümüyle birlikte insanlığın öldüğünü söylemişti. Kaftancıoğlu’nun terörist Sakine Cansız için “İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder” demiş Sakine Cansız. Ve insanlık kaybetti.” şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Yurt dışında etkisiz hale getirilen üç PKK’lı terörist için “Üç kadın sözünü uzak, resmi, sıradanlaştırıcı buluyorum. ‘Üç devrimci kadın’ denmeli. Devrimci oldukları için öldüler” demişti.

Editör: Haber Merkezi