Ekrem İmamoğlu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden 4 gün sonra İngiliz BBC’ye verdiği röportajda “Türkiye’nin sonraki Cumhurbaşkanı siz misiniz?” sorusuna İngilizce “God knows” (Tanrı bilir) diyerek cevap vererek işaret fişeğini attı, o gün bugündür Cumhurbaşkanı adaylığı tartışılıyor.

Tartışmaların başladığı ilk günlerde sessiz kalmayı tercih eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı hakkında ilk yorum olarak “Hayır, hayır, onlar şimdi hiç konuşulmaz. Bugünden konuşmak onu yıpratır. Hiç gerek yok” dedi.

İmamoğlu da adaylığının konuşulmasını istemeyen genel başkanına yine İngiliz BBC’den seslenerek “Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum karar verir” diyerek CHP’deki kör dövüşünü başlattı.

***

O günlerde genelde seçimlere yakın zamanlarda çalışmalarını sıklaştıran anket firmaları birden bire atağa kalktı, seçimlere uzunca bir zaman olmasına rağmen birbiri ardına cumhurbaşkanı adayı kim olursa oy verirsiniz anketleri peyda oldu.

Kılıçdaroğlu’nun yüzde 1 aldığı ankette İmamoğlu’nun yüzde 28 oy aldığı resmediliyordu, anket firmalarının İmamoğlu’na olan ilgisi birden bire hat safhaya vardı, anket firmalarının sorularına İmamoğlu eklemeleri sonrası cepleri o kadar kabarmıştı ki, pardon İmamoğlu sevgileri o kadar kabarmıştı ki artık anketlerde Kılıçdaroğlu’na yer bile vermiyorlardı, her gün İmamoğlu’nun Erdoğan karşısında oyunu artırdığını gösteren yeni bir anket sonucu duyuruyorlardı.

Yanlış hatırlamıyorsam İmamoğlu’nun Erdoğan’a karşı yüzde 52 oya ulaştığını iddia eden anketin paylaşılmasından birkaç gün sonrasıydı, Kılıçdaroğlu “Belediye başkanlarımız, belediye başkanlıklarını yapacaklar, güven tazeleyecekler, başarılı olacaklar, sıcak siyasetin olabildiğince dışında kalacaklar ama bütün çabalarını, bütün emeklerini yönettikleri kente verecekler” dedi.

***

Kılıçdaroğlu İmamoğlu’na açık açık “otur oturduğun yerde” diyordu ama nafileydi... O yolunu çoktan belirlemişti, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda “Tanrı bilir” diye çıktığı yolda ağzı “Kemal Bey bilir” sözleriyle genel başkanını işaret etse de ayakları il il geziyordu.

Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendi adaylığı için “İttifak kabul ederse onur duyarım” sözleriyle aday olabileceği sinyalini vermesi bile İmamoğlu’nu durdurmuyordu.

Normal şartlar altında genel başkanına destek açıklaması yapması beklenen CHP’li İBB Başkanı “Birilerinin dediği gibi İstanbul’u alan Türkiye’yi alır tezine damga vuracağım” diyordu.

***

İmamoğlu’nun başı bugün büyük belada…

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olması sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden, 455›inin PKK/KCK, 80›inin DHKP-C, 20›sinin MLKP, 2›sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/ irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikâyet ve elde edilen tespitler üzerine konunun tüm yönleriyle soruşturulması için özel teftiş başlattı.

Soruşturmanın sonucuna göre 557 teröriste İBB’nin kapılarının ardına kadar açılıp açılmadığını öğreneceğiz…

***

CHP’deki kör dövüşünü ve son yaşanan hadiseleri üst üste koyduğumuzda insan sormadan edemiyor…

İmamoğlu’nu bir türlü durduramayan CHP Genel Merkezi genel başkanlarının adaylığının önünü açmak için İmamoğlu’nun suçlarını ihbar etmiş olabilir mi?

Zilletin başı çukur siyaset anlayışını bir tek düşman gördüklerine değil, dost gördüklerine de işletiyor olamaz mı?