KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN

CHP'li Adana Seyhan Belediye Başkanı, HDP’li Buyruk’u yardımcısı yaptı, belediye meclisinde tansiyon yükseldi. CHP listelerinden meclise girdiği öne sürülen Leyla Karakaş’ın da Funda Buyruk’tan sonra Demirtaş’a övgüler düzüp, salondan ayrılması, zilletin kirli ilişkilerini gözler önüne serdi.

CHP'Lİ ADANA SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HDP'Lİ BURUK'U BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRDİ

CHP’li Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, damadı Erkan Şenyurt’u ‘özel kalem müdürü’ olarak atamasının ardından, şimdi de HDP’li olduğu öne sürülen Funda Buyruk’u başkan yardımcılığı görevine getirmesi, belediye meclisinde gerginliğe neden oldu. Bu atamaya tepki gösteren ‘Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri, kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

TEPKİ TOPLADI

Tartışmaların odağındaki isim Funda Buyruk’un, MHP’li meclis üyesi Şehmus Uçar’ın, belediyenin tabelasına ‘T.C.’ ibaresinin eklenmesine yönelik teklifi sonrasında meclis salonunu terk edip, eylem yapması da dikkat çekti. Yine HDP’li olup, CHP listelerinden meclise girdiği öne sürülen Leyla Karakaş’ın da Selahattin Demirtaş’a övgüler düzüp, salonu terk etmesi tepki topladı.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ' İBARESİ YER ALSIN' KARARI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

MHP’nin verdiği teklif, CHP’li üyelerin; “Sadece T.C. olarak değil, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi tabelada yer alsın” kararı, oy birliğiyle kabul edildi.

''CHP'Lİ İSE BU MECLİSTE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A METHİYELER DÜZMESİNİN SEBEBİ NEDİR?''

MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “31 Mart seçimlerinden önce CHP Genel Merkezindeki yetkililer HDP ile hiçbir şekilde ittifak yapmadıklarını söylediler. Meclis gündeminde oylayacağımız ilk madde Funda Buyruk’un maaşının belirlenmesidir. Funda Buyruk, CHP’li mi yoksa HDP’li mi? Eğer CHP’li ise bu mecliste Selahattin Demirtaş’a methiyeler düzmesinin sebebi nedir? Hayır, CHP’li değil, HDP’li diyorsanız o zaman seçimlerde HDP ile ittifak yapıp yapmadığınızı açıklayın. Bu neyin diyetidir?” sorusunu yöneltti.

''TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SAVUNAN BİRİNİN 'BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI' GÖREVİNDE NELER YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ''

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Yalçın Limoncu, “Terör örgütünü savunan ve ‘Biz Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen bir parti liderini, burada meclis kürsüsünden savunup, ona methiyeler düzen birinin, ‘belediye başkan yardımcılığı’ görevinde neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi