Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, geçtiğimiz salı günü MHP Grup Toplantısı’nda “Ailenin korunması” temelinde çok önemli konulara değindi. Toplumun ruhsal ve psikolojik sağlığının korunması, bireylerin şiddete yönelmesi ve canlar yakmasının önüne geçilmesi ve televizyon dizilerinin, sinema filmlerinin, paket yayın yapan televizyon kanallarının çocuklar, gençler ve toplum üzerindeki olumsuz tesirleri hakkında sağduyulu herkesin takdir edeceği bir konuşma yaptı.

Millet adına bir sağduyusu olmayan muhalefet nedense bu konuşmadan çok rahatsız oldu. Rahatsız olmasının sebebi ise MHP Liderinin “Netflix’de küfür ve en seviyesiz esprilerin yer aldığı, şarlatanlıktan öte bir meziyeti olmayan sözde komedyenlerin rol aldığı diziler artık haddi aşmıştır.

Aile hayatı son sığınaktır.

Bu sığınağın yağmalanması için planlı bir propaganda devrededir.

Küfür etmenin neresine güleceğiz?

Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran ucube dizi sahnelerinin neresini beğenip takdir edeceğiz?” sözlerinin Cem Yılmaz’a dokunmasıdır. Çünkü Cem Yılmaz her fırsatta CHP ve kuyruklarının propagandasını yapmaktadır. Çünkü ona ‘Terörist Demirtaş’ın ve etki ajanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına’ dair propaganda bile yaptırdılar.

Sayın Bahçeli’nin bu sözlerinden ahlak sahibi olup çocuklarının ahlaklı yetişmesini isteyen bir insan rahatsız olabilir mi?

Olması mümkün değildir. Cem Yılmaz’ın o aşırı küfürlü ve cinsel içerikli dizilerini Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener yahut diğer ittifak ortaklarının yöneticileri torunlarına izletiyor mu? Buyursun içlerinden bir tanesi “Evet biz çocuklarımıza ve torunlarımıza izlettik” desin… Hiçbiri onu diyemeyeceğine göre Sayın Bahçeli’nin sosyal ve toplumsal ahlak adına yapmış olduğu değerlendirmeler onları niçin bu kadar rahatsız etmiş ve hepsi “Hepimiz Erşan Kuneri’yiz” diye ortalığa dökülmüştür. Hatta CHP’li Fikri Sağlar “Erşan Kuneri parti kursa Cumhur İttifakı’ndan daha çok oy alır” diyerek aklınca laf vuran bir mesaj paylaştı. Biz “Ekrem İmamoğlu mu, Kemal Kılıçdaroğlu mu, Mansur Yavaş mı, Abdullah Gül mü, İlhan Kesici mi, Bülent Arınç mı Cumhurbaşkanı Adayı olacak?” diye papatya falı bakarken herhalde 6+HDP ekibi Erşan Kuneri’yi aday yapacak… Cumhur ittifakından fazla oy alacaksa zaten Erşan Kuneri’den daha iyisini mi bulacaklar? Erşan Kuneri’den CHP’ye “Can Yoldaş” olmaz mı?

Fikri Sağlar bunu alenen herkese duyurdu ve 6+HDP’nin Cumhurbaşkanı adayını da tam nokta atışıyla buldu.

Erşan Kuneri CHP-HDP için tam biçilmiş kaftandır. Çünkü ortak paydaları terörist Demirtaş ve Osman Kavala olmuştur.

CHP ve ittifak ortakları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi olaylarında kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı, camilerin kirletildiği manzaraları yaratanlara yönelik “Bunlar çürük, bunlar sürtük” demesine ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Ama aynı kişiler en ağır küfür ve hakaretlerin olduğu diziden dolayı “Hepimiz Erşan Kuneri’yiz” diyerek ortaya dökülüyorlar. Gerçi bir kadın olduğu halde ölmüş annesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaret eden Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkanlar için Erşan Kuneri elbette daha masum kalıyor.

Sayın Bahçeli’nin üniversitelerdeki eğitim sürecinde tüm öğrencilere öğretilmesi gereken sosyal ve toplumsal boyutu olan bu konuşmasını farklı alanlara taşımak ise ahlaksızlığın başka bir boyutunu gözler önüne seriyor.

Editör: Haber Merkezi