2020 yılının Nisan ayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “Bir CHP üyesi, CHP’li bir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olarak geçmişte tüm uyarı ve tespitlerinde haklı çıkan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli hakkında FETÖ gazı ve kavramlarıyla yazdığım mektup için özür diliyorum” şeklinde bir özür mektubu yayınlaması hâlinde bir daha kendisinin ismi geçen hiçbir yazı yazmayacağıma dair söz vermiştim. O mektubu hâlâ yayınlamadı. Yayınlayacak gibi de görünmüyor.

          Gerçi yerel seçimlerden önce “HDP’yi de ziyaret edecek misiniz?” sorusuna “Onu bilemiyorum, ajans karar verecek” diyen bir Mansur Yavaş’ın hür iradesinin olabilmesini düşünmek bile safdillik olur.

Özür beklediğimiz konu nedir?

          Mansur Yavaş’ın 12 Eylül 2010 referandum öncesi ve sonrası MHP ve Lideri Sayın Devlet Bahçeli hakkında AKP ve FETÖ medyasında figüran olarak sürekli açıklama yapması ve MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye yazmış olduğu o malum mektubun içeriği hakkında özür dilemesidir.

Mansur Yavaş o mektubunda Sayın Bahçeli’ye ne diyordu:

  • “Ülkücü harekete yabancı dar bir kadronun elinden çıkan politikalarla ‘CHP’yle özdeş parti’ suçlamalarına çanak tutan bir anlayış sergilenmiştir.”
  • “Cuntacı oluşumlarda yer aldığı iddiasıyla hakkında davaların devam ettiği isimlerin ön plana çıkarılması kamuoyunda ciddi kuşkular uyandırmıştır.” (Emekli komutan Engin Alan’ı kastederek…)
  • “İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP’yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız.”
  • “Millet iradesinin önemli bir bölümüne elitist bir yaklaşımla adeta tepeden bakan, referandumda evet oyu kullanmış yüzde 58’lik bir kitleyi neredeyse yok sayan, bütün programını hayır oyu kullananlar üzerine yapan ve bunu açıkça ilan eden bir anlayışla sonuç almamız mümkün gözükmemektedir.”
  • “Bizzat iktidar partisi tarafından restorasyon dönemi olacağı ilan edilen bu dönemde, ülkücülerin bulunmaması, bu süreçte etkili olamaması elbette kabul edilebilir bir durum değildir. Dolayısıyla hiçbir şey yokmuş, her şey mükemmel gidiyormuş gibi davranıp görevden kaçamayız.” (Habur, Oslo, PKK açılımı, Ermeni, Rum açılımı olduğu dönem MHP’yi AKP iktidarına desteğe çağırdı.)
  • “Seçmende oluşan ‘CHP’lileşme’ algısını giderecek ülkücülüğe özgün siyaset anlayışına tekrar kavuşulmasını ümit ediyorum.”

 

          Mektup içindeki can alıcı ve Mansur Yavaş’ın maskesinin düşmesine sebep olan cümleler bunlar…

          Bu cümlelerin sahibi olan Mansur Yavaş, bu mektubu yazdıktan iki yıl sonra 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla CHP üyeliğine kabul edildi. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Adayı oldu. Bir basın toplantısında tüm geçmişini geride bıraktığını ifade eden “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara’yı kazanacağız” cümleleri kurmuştu… MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye böyle bir mektup yazan kişinin zaten MHP ve Ülkücü Hareketle bir bağı kalmış olabilir miydi?

          “İçinde maneviyat barındırmayan CHP” dedikten sonra CHP’ye katılan Mansur Yavaş’ın elbette yeni bir yüze, silinmiş bir geçmişe ihtiyacı vardı. İnanın 2011 yılındaki CHP son beş yıldaki CHP’den katbekat temizdi. Ve Mansur Yavaş artık terör örgütlerine yuva olmuş, milli her politika karşısında emperyalizm borazanı olmuş ve maneviyatsızlığın zirvesinde olan CHP’de şimdi belediye başkanlığı yapıyor.

          Engin Alan gibi vatansever bir komutandan rahatsız olan Mansur Yavaş, CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Özgür Özel, Tunç Soyer, Engin Özkoç, Tuncay Özkan, Gamze İlgezdi, Sera Kadigil gibi terörist Demirtaş, PKK, HDP, DHKP-C, MLKP sevdalılardan, milli ve manevi değerlere düşman olanlardan niçin rahatsız olmuyor? CHP’de sadece bu isimler değil daha birçok CHP milletvekili, belediye başkanı, il başkanı ve yönetici yok mu?

          Mansur Yavaş, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye “CHP’leşme algısı” masalıyla mektup yazabiliyor da PKK’laşan, YPG’leşen, DHKP-C’leşen, PYD’leşen, FETÖ’leşen CHP için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na niçin bir mektup yazamıyorsun?

          Biz de işte bu yazamadığın mektuptan dolayı diyoruz ki, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye o mektubu yazıp MHP’yi haksız ithamlara maruz bıraktığın ve bugün CHP’nin bu kadar ihanetine susmandan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin her konuda haklı çıkmasından dolayı bir özür mektubunu yazacaksın… Gram siyasi ahlak ve karakter varsa bunu yapacaksın Mansur Yavaş…

O tarihlerde senin eline o mektubu yazıp veren kimlerdi?

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye o mektubu yazdığın günlerde AKP’nin politikalarına ve FETÖ’ye destek isterken, FETÖ AKP’den kopunca niçin CHP’ye gittin?

          Hem de 17-25 Aralık operasyonları arasındaki 21 Aralık 2013 tarihinde tarihinde CHP’ye üye oldun…

          Hem de yazdığın mektup sonrası gezdiğin televizyon ekranlarında “Bazı başka partilerdeki makamlar yüzünden hiçbir zaman ben davasını, partisini satacak değilim” dediğin hâlde MHP’yi satıp CHP’ye gitmiştin…

          Terör örgütlerine yuva olmuş CHP’ye susuyorsun. CHP’nin teröristlere sevdasına susuyorsun. Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile anayasa taslakları hazırlamasına susuyorsun, CHP’nin HDP ile yaptığı ittifaka susuyorsun, iş birliğine susuyorsun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK’nın kapatılan televizyonu IMC TV’de söylediği “Anayasa’nın 2. ve 3. maddesini değiştirelim” teklifine susuyorsun, CHP’nin topyekûn terör örgütü YPG ve PYD’ye sahip çıkmasına susuyorsun, CHP milletvekili “Atatürk Dersim’de katliam yaptı” diyor susuyorsun, CHP milletvekilleri cezaevinde Demirtaş’ın yanından çıkmıyor susuyorsun, CHP’nin terör örgütü DHKP-C’nin sözde avukatına, sanatçısına, militanına sahip çıkmasına susuyorsun…

          “Başka partilerdeki makamlar yüzünden” partini, davanı satmanı geçtik. Türkiye’yi satmaya hazır olduğun için mi bu kadar CHP ihanetine susuyorsun Mansur Yavaş?

Her şey para mı, her şey makam mı?

Yazsana bir mektup da Kemal Kılıçdaroğlu’na…

Ajans mı izin vermiyor Mansur Yavaş?

          Danışmanın Servet Avcı yazamıyorsa, senin adına MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “özür mektubunu” ben yazıp göndereyim…

          Bu özür mektubunu sana sürekli hatırlatacağım Mansur Yavaş… Hormonlu algıyla, karanlık ajansla, hormonlu propagandalarla bir yere kadar gidebileceğini unutma…

          MHP’ye, Ülkücü Hareket’e ve Lider Sayın Devlet Bahçeli’ye bir özür borcun var CHP’li Mansur Yavaş…

          “40 yıllık geçmişimi geride bıraktım CHP’li oldum” desen de biz bu özür borcunun peşini asla bırakmayacağız. Özür dilediğin gün adını dahi anmayacağız… İşte o gün Devrimci yoldaşlarınla ve CHP’deki komünist artıklarıyla sana mutluluklar dileyeceğiz…