Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Türkgün gazetesine kamu kaynaklarının aktarıldığı yalanını ısrarla sürdüren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e TBMM KİT komisyonunda gerçekleri yüzüne çarptı. Alan sütun santim rakamlarını para birimine çevirdiğini, başta 13 bin diyerek okuduğu rakamı az bulması sonrası bunu 13 milyon şeklinde tekrar telaffuz ettiğini hatırlattı.

Sertel’in kayıtsız kalmasına dayanamayan MHP’li Kaşıkçı bir video ile Sertel’in sözlerini teyit etti.

CHP’li Atila Sertel gazetemize attığı iftiranın boyutuna kendisi bile inanamadı.

Video kayıtlarındaki ifadeleri üzerine açıklama yapan Sertel, “yanlış söylemişim, bunu sadece ben söylemedim” diyerek iftiranın birçok kişi tarafından karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü de itiraf etti. Daha sonra bu hatadan dolayı kısık bir sesle özür diledi. MHP’li Kaşıkçı ise “Sayın Sertel kısık bir sesle özür dilediğini söyledi. Kayıtlara geçmesini talep ediyorum” dedi.

Kaşıkçı iftirayı hatırlattı

MHP’li Lütfi Kaşıkçı TBMM KİT komisyonunda yaptığı konuşmada, “Atila Bey şöyle elimde bir kâğıt parçasıyla -yanlış hatırlamıyorsam- Halk TV’ye çıktı. Halk TV’de, bu kâğıtta Ziraat Bankasının vermiş olduğu ilanlarla ilgili bir liste vardı.

O listede sol taraftaki sütunda gazetelerin isimleri, sağ taraftaki sütunda da benim o gün ilk defa karşılaştığım bir birim, alan birimi, gazetecilikte böyle bir alan birimi varmış ‘santim sütun’ diye yani Hürriyet gazetesi karşısında Ziraat Bankasının o gazeteye ne kadar santim sütun reklam verdiğini yazıyor yani bir alan birimi gazetecilikle ilgili.

Az bulduğu rakamı yükseltti

Kaşıkçı şöyle devam etti; “Atila Bey, Halk TV’de bu elimdeki sayfayı aldı, ‘Bakın, görüyor musunuz? Ziraat Bankasından aslan payını Türkgün gazetesi almış’ dedi.

Türkgün gazetesi Ziraat Bankasından 13.500… dedi sonra düzeltti, ‘Bir dakika, özür diliyorum bu az oldu’ dedi. ‘13 milyon 500 bin TL reklam aldı’ dedi. Yani alan santim sütun hesabını, üç sıfırla, binle çarptı, TL’ye çevirdi, döndü Türkgün gazetesiyle ilgili böyle bir iftira diyeyim ki bu iftiradır, sonucunu da düzeltmedi” ifadelerini kullandı.

TBMM KİT KOMISYONUNDA YAŞANAN DIYALOGLAR İSE MECLIS TUTANAKLARINA ŞU ŞEKILDE GEÇTİ:

LÜTFİ KAŞIKÇI (Hatay) – Orada, Atila Bey’in elindeki kâğıtta hangi gazeteye Ziraat Bankası ne kadar sütun santim reklam vermişle ilgili bir kâğıt ve Türkgün gazetesinin karşısında 13.500 yazıyor. Atila Bey, 13.500’ü aldı, binle çarptı, “Görüyor musunuz?” dedi.

ATİLA SERTEL (İzmir) – Böyle bir şey yapmadım.

LÜTFİ KAŞIKÇI (Hatay) – Bakın, izleteceğim. (Video kayıtları izletiliyor)

ATİLA SERTEL (İzmir) – Yanlıştır o zaman, öyle bir şey olur mu ya? Ben burada okuduğum gibi okudum onu.

LÜTFİ KAŞIKÇI (Hatay) – Efendim, ben de sizin bir kardeşinizim ya. Yani siz ne kadar denetlemeyle ilgili titizsiniz, ben de söylediğim kelimelerle ilgili elimde veri olmadan bir açıklama yapmam.

ATİLA SERTEL (İzmir) – Yanlış söylemişim.

LÜTFİ KAŞIKÇI (Hatay) – Efendim, bir özür dileyin o zaman.

ATİLA SERTEL (İzmir) – Yanlış söylemişim, “13.597 sütun santim” diyeceğime öyle çıkmış. (Burada kısık bir sesle özür diliyor)

LÜTFİ KAŞIKÇI (Hatay) – Çok önemli bir şey. Atila Bey, biraz önce “Vermiş olduğum rakamdan dolayı ben Türkgün ailesinden özür diliyorum.” dedi. Onun da kayıtlara geçmesini istiyorum, bu önemli bir şey efendim.

Editör: Haber Merkezi